De karbouw die denkt dat hij hard kan lopen!
Die dag is het erg heet in zijn woongebied en de karbouw besluit te gaan baden in de rivier. Daar komt hij een mossel tegen die ook aan het badderen is en ze raken in gesprek.
‘Wat beweeg jij je toch langzaam, mossel’ zegt de karbouw.
‘Kan zijn, maar in een race versla ik je dik’ antwoordt de mossel.
‘Dat wil ik nog wel eens zien’ is de reactie van het rund.
De race!
Ze gaan klaar staan op de oever en beginnen te rennen.
De karbouw heeft een flink eind gerend en stopt; hij roept ‘Hee, mossel?’
En een stem zegt ‘Hier ben ik’.
De karbouw, die denkt dat het de mossel is waar hij een race mee loopt, begint weer hard te lopen. Verder en verder weg.
Maar als hij even stopt hoort hij de stem van de mossel. Denkt hij; het ligt daar vol met mossels….. Steeds als hij roept ‘Mossel?’ roept iemand ‘Hier ben ik….’
Het dier snapt er niets van dat de mossel hem kan bijhouden en is niet van plan te verliezen van een mossel. Hij rent en rent en rent zich tenslotte dood…….
Foto’s en prenten
Waterbuffel, rund, Bos Bubalis, 1700-1880, Iconographia Zoologica, onderdeel van de universiteit van Amsterdam; wikimedia, curid, 55100926.
Blauwe mossel; wikimedia, curid, 21988.
Tino, ten aanzien van dat woord, ooit had een NL-er hier herrie met zijn Thaise dame en hij noemde haar ‘buffalo’. Dat leverde hem een klap voor zijn … op en de reprimande ‘May pen carabao!’ ofwel ‘Ik ben geen karbouw.’ Ik kan me niet voorstellen dat carabao iets anders betekent dan karbouw of waterbuffel, ook gezien het logo van de groep: de twee hoorns.
Een leuk verhaal weer, Erik. Maar er was iets meer, het woord ‘karbouw’, waterbuffel. Ik schreef eens over bekende Thaise Carabao, de man, zijn band en het lied ‘Mae Saai’, en ik schreef dat ‘carabao’, waterbuffel, uit het Tagalog afkomstig was. Carabao studeerde een aantal jaren in de Filipijnen. Ik associeerde ‘Carabao’ niet met het woord ‘karbouw’. Leuk om dat nu te lezen en te weten.