Kapsones!

Hij krijgt kapsones, dat menneke van 12 hier in huis. Grote jongens kapsones.

En dat komt door de buren. Vriendje Dton van 12, ook zo’n menneke, en diens nichtje Naam Dtaan van ook 12 mogen op het erf crossen op de Honda Click. Kinderen van 12 op een 108 cc scooter. Gruwel! En helemaal gruwel omdat die de helm niet op hebben en mocht die toevallig wel op hun koppetje staan dan zit het riempje niet vast, als er al een riempje is.

Dus ik heb Kai een duidelijk neen laten horen. Ik heb geen idee op welke leeftijd men wel mag rijden maar dat zal zeker geen 12 jaar zijn. Maar ja….

PuberteitMaar als ik niet een beetje mee buig dan gaat ie stiekem rijden. Kai weet al dat ik niet wens op te draaien voor de medische kosten die alsdan ontstaan. Als ie een poot breekt dan koopt ze maar een potje Gluton, heb ik haar verteld.

Ach ja, de moeilijke leeftijd.

Hij zit in de moeilijke leeftijd. De moeilijke leeftijd, daar moet je begrip voor hebben, dat is de leeftijd tussen autoped en rollator en hoe zwaar dat valt, nou, lees de forums en blogs er maar eens op na. (Hier krijg ik geen applaus voor, denk ik…)

Dus hebben we een afspraak. Ik weet dat ie sterk zat is in zijn armen, hij sjouwt rustig een 20 kilo watercontainer, dus dat zal geen probleem zijn. En hij is lang voor zijn leeftijd, kan met zijn voeten aan de grond. Dus na deze Songkran gaan we samen op een maandag naar het grote parkeerterrein van het Nongkhai Aquarium. Dat aquarium is dan gesloten en het parkeerterrein leeg.

Dan mag ie op de Airblade rijden mits met helm op, jas aan en schoenen. Jodenlijm is altijd bij de hand mocht ie wat breken. Gelukkig gaat ie in mei weer naar school. De volgende oefensessie is dan oktober. Ach, dan is ie die scooter mogelijk al vergeten….

Enne…erger dan dit zal ’t niet worden….

En nu svp niet boos worden om dat woord jodenlijm; kijk maar….
http://weblogs.nrc.nl/woordhoek/2007/06/05/jodenlijm/

Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland