Kandidaten toptreffer voor november 2015Redactie
Over Redactie 662 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

 1. Hallo Roger,

  Mijn keuze gaat duidelijk naar droevige ogen van Adrian Callan, het is een prachtig portret met een zeer mooie uitdrukking op het gezicht van de vrouw.
  Ik fotografeer zelf vrijwel uitsluitend mensen, en ik weet hoe moeilijk het is, om de gelaatsuitdrukking die je wil hebben, vast te leggen.
  Proficiat Adrian !

  Groeten
  Lode

 2. Hello Roger,

  Ik ga voor Clair-obscur van Lode Engelen. Het is niet evident om bij weinig licht de juiste details correct te belichten. Het valt mij op dat bij Grootvader met nakomelingen en Klaar voor het feest de voeten niet volledig op de foto staan. Bij de foto van de Padaung meisjes is de scherpstelling en de kadrering (rechts van het centrum) perfect met een wazige achtergrond die nog genoeg herkenbare informatie (marktgebeuren) verschaft. Ik blijf de nekringen als een mishandeling beschouwen, zeker omdat deze traditie door de lokale reisbureau’s tot een toeristische attractie (een hoogtepunt in vele groepsreizen) is gepromoveerd. Bij wat foto’s is het moeilijk om je blik te fixeren op het onderwerp, omdat de achtergrond te veel storend elementen bevat. Maar jurering blijft een kwestie van smaak.
  Ik kijk al uit naar de selectie van volgende maand.

  Groeten,
  Frans

 3. Dag Roger,
  Graag wil ik mijn keuze voor de november foto van de maand bekendmaken. Ondanks al het schattig kindergebeuren op sommige foto’s en de gehandicapte medemens die haar inkomen bijeen zingt, ga ik voor de rauwe werkelijkheid van de spullenverkoper op het strand. Ik weet niet of je de kans hebt wel eens op zo’n strand te liggen?
  Lekker in de schaduw onder de door Birmezen of Cambodjanen steeds met de zon verplaatste parasols gelegen op een van de honderden ligstoelen. Genietend van je drankje en hapje al dan niet van het gepraat van de farangs om je heen. Om de haverklap verschijnen dan schijnbaar uit het niets de verkopers van “i- ce – cleam” of reeds gebakken inmiddels omgevingswarme bananen met inhoud, maseurs (V/M) of de indier met de nootjes in 13 soorten. Zelfs met warme gekookte eieren (porno)films, of kokosnoten en voorgesneden fruit zoals op de foto. De hele dag sjouwend door het rulle zand goed ingepakt tegen de brandende zon met producten voor een habbekrats en wat staat de habbekrats nu ten opzichte van de Baht? Niks toch?*.
  Dan denk ik wel eens, waarom is er zo’n groot verschil tussen die verkoper en mijzelf? Daarom nomineer ik hem en dus deze foto.

  Hartelijke groet, Paul
  * met dank aan Cabaret Vuilwit

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.