Juwelenroof in Dresden: vijf veroordeelden voor $ 123 miljoen Green Vault Heist in Duitsland

Sebastian Connert/Image Alliance/Getty ImagesCNN

Vijf werden veroordeeld tot meerdere jaren gevangenisstraf Een diefstal van $ 123 miljoen Het trok de aandacht van de wereld Je moet je schamenDat meldt de openbare omroep MDR dinsdag.

De meeste van de betrokken beklaagden werden veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf omdat ze de misdaden gedeeltelijk bekenden na een legale “deal” en een deel van de schat was teruggegeven. De zesde beklaagde werd vrijgesproken.

Een menigte bestormde op 25 november 2019 de historische Groene Vault in Dresden. Op camerabeelden was te zien hoe twee gemaskerde dieven glas insloegen en 21 met diamanten ingelegde artefacten buit maakten.

De kluis bevatte een verbazingwekkende verzameling historische juwelen en kostbare ornamenten – van glinsterende kommen gesneden uit kristal en agaat tot juwelen en kopjes gemaakt van vergulde struisvogeleieren.

De groene diamant van 41 karaat, bekend als de Dresden Green, was uitgeleend aan het Metropolitan Museum of Art in New York City en bevond zich op dat moment niet in het museum.

Op beelden vrijgegeven door de politie van Saksen waren twee mannen te zien die gekleed waren in donkere kleding en zwaailichten gebruikten om zich snel door de galerij te bewegen. Een van hen gebruikt een bijl om het glas te breken – de video laat zien dat de crimineel minstens negen slagen krijgt voordat het glas versplintert. Op het moment van de overval waren straatlantaarns beschadigd door een elektrisch lek in de buurt.

Binnen enkele minuten waren ’s werelds meest waardevolle historische juwelen verdwenen. Slechts enkele geroofde voorwerpen zijn teruggevonden.

De directeur van de staatskunstcollectie van Dresden, Marian Ackermann, zei dat hun materiële waarde hun “onberekenbare” historische en culturele betekenis niet weerspiegelt.

Bijna alle gestolen artefacten zijn gemaakt tijdens het bewind van Frederik Augustus III, de laatste keurvorst van Saksen, later bekend als Frederik Augustus I, de eerste koning van Saksen.

Ze omvatten een hoedhandvat uit de jaren 1780 versierd met 15 grote en meer dan 100 kleine diamanten, evenals een zwaard van 96 centimeter (38 inch) en een schede of schede met meer dan 800 diamanten.

Sebastian Kahnert/Pool/AFP/Getty Images

Een beklaagde wordt op 16 mei 2023 voorgeleid in een rechtszaal in Dresden, voordat het vonnis bekend wordt gemaakt.

Rechters van de regionale rechtbank van Dresden veroordeelden de vijf beklaagden tot meerdere jaren gevangenisstraf.

Volgens MDR zal een van de hoofdschuldigen, Rabieh Remo, zes jaar en twee maanden gevangenisstraf uitzitten. Zijn medeplichtige Wissam Remmo werd veroordeeld tot zes jaar en drie maanden gevangenisstraf, terwijl Bashir Remmo werd veroordeeld tot vijf jaar en tien maanden. Een andere verdachte werd veroordeeld tot vier jaar en vier maanden gevangenisstraf op grond van de Jeugdwet.

Alle vier verdachten bekenden en gaven een deel van de buit terug. Een vijfde beklaagde kreeg – naast een eerdere straf – veroordeeld tot vijf jaar jeugdgevangenis. De 24-jarige pleegde de overval pas op het einde. Hij zei dat hij deelnam aan de middelen om de misdaad als een bijl te plegen.

READ  Lamar High School vanwege schietpartij op de campus - NBC 5 Dallas-Fort Worth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *