Justin Bieber verkoopt muziekrechten voor 200 miljoen dollar

Justin Bieber verkocht zijn muziekrechten aan Hipgnosis Songs Capital voor meer dan $200 miljoen, bevestigde het bedrijf dinsdag.

“Justin is echt een generatieartiest, en dat wordt weerspiegeld en erkend door de omvang van deze deal”, zei Scooter Braun, manager van Bieber, in een verklaring volgens Variety. “Ik ben al 15 jaar dankbaar dat ik getuige ben geweest van deze reis, en ik ben blij voor alle betrokkenen vandaag. Justins grootsheid is nog maar net begonnen.”

De deal omvat alle 291 nummers die Bieber tot eind 2021 heeft uitgebracht, van zijn nieuwste album ‘Justice’.

Hipgnosis vierde de verkoop op Instagram: “Welkom bij de Hipgnosis-familie @justinbieber.”

De 100 miljoen muziekcatalogus van Amazon is nu gratis voor Prime-leden

Naar aanleiding van de verkoop, Bieber’s toprecords Er wordt gezegd dat het nog steeds wordt beheerd door Universal Music, en het bedrijf zal voor altijd eigenaar blijven van Master Records.

Justin Bieber verkocht zijn muziekcatalogus voor 200 miljoen dollar. (Dimitrios Kambouris/Getty Images voor The Met Museum/Vogue/Getty Images)

De catalogus van Bieber zou de grootste aanwinst zijn voor een muziekrechtengroep en de grootste ooit voor een muzikant van zijn leeftijd.

Klik hier om u aan te melden voor de entertainmentnieuwsbrief

“Deze overname is een van de grootste deals ooit gemaakt voor een artiest onder de 70”, zegt Merck Mercuriadis, oprichter van Hypgnosis Song Management. “Met zijn 28 jaar is hij een van de weinige artiesten uit het streamingtijdperk die een hele muziekindustrie nieuw leven heeft ingeblazen.”

READ  Jimmy Garoppolo voegt zich naar verluidt bij de Raiders

Jongere artiesten worden beschouwd als riskanter in termen van catalogusverkoop omdat hun liedjes de tand des tijds niet hebben doorstaan, maar het aanhoudende succes van de “Never Say Never”-zangeres maakt haar een uitzondering, zegt de outlet.

Justin Bieber toert

De deal omvat alle 291 nummers die Bieber tot eind 2021 heeft uitgebracht, van zijn nieuwste album ‘Justice’. (Jason Merritt/Getty Images)

Justin Timberlake, Neil Young, Kenny Chesney, Leonard Cohen, Nile Rodgers en Nelly Furtado tekenden eerder vergelijkbare deals met Hypgnosis.

Timberlake verkocht zijn vermelding voor iets meer dan $ 100 miljoen, en Young verkocht 50% voor ongeveer $ 150 miljoen.

Klik hier om de Fox News-app te downloaden

Justin Bieber treedt op

Hipgnosis zei dat de deal met de ‘Never Say Never’-zanger ‘enorm’ was voor een artiest van in de zeventig. (Cliff Lipson/CBS via Getty Images/Getty Images)

In 2020 verkocht Bob Dylan zijn catalogus aan Universal Music Publishing voor $ 400 miljoen, meldde Variety.

Over het algemeen zijn publicatierechten niet zo waardevol als daadwerkelijk opgenomen nummers en albums; Inkomsten uit advertenties en filmlicenties kunnen echter gedurende een bepaalde periode aanzienlijke winsten opleveren, vooral voor populaire artiesten zoals Bieber.

Een vertegenwoordiger van Bieber reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van Fox Business.

Phillip Nieto van Fox Business heeft bijgedragen aan dit rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *