Juli Supermoon: wanneer en hoe de Buck Moon te zien

Meld u aan voor de Wonder Theory-wetenschapsnieuwsbrief van CNN. Verken het universum met nieuws over fascinerende ontdekkingen, wetenschappelijke doorbraken en meer.CNN

Eerste van vier Supermanen zullen stijgen in 2023De maanweergave van juli lijkt helderder aan de nachtelijke hemel dan enig ander evenement met volle maan dit jaar.

Volgens The Old Farmer’s Almanac zal de volle maan op maandag 3 juli opkomen en om 07:39 uur ET het pieklicht onder de horizon bereiken. Als de lokale weersomstandigheden het toelaten, kijk dan na zonsondergang naar het zuidoosten om het hemelse evenement te zien.

“Een supermaan is wanneer de maan iets groter aan onze hemel lijkt”, zegt dr. Shannon Schmoll, directeur van het Abrams Planetarium van de Michigan State University. “Omdat de maan om de aarde draait, is het geen perfecte cirkel. Daarom heeft zijn baan punten die iets dichterbij of iets verder van de aarde verwijderd zijn.

Wanneer de baan zijn volle maanfase bereikt op een punt dicht bij de aarde, lijkt hij iets groter en vindt er een supermaan plaats, legt Schmoll uit. Het verschil in grootte tussen een supermaan en een normale volle maan is niet direct met het blote oog waarneembaar. De Almanak van de oude boer Er staat dat de eerste volle maan van de zomer 361.934 kilometer van de aarde zal zijn.

De nieuwe maan van deze maand wordt ook wel Pak Chandran genoemd. Volgens de Almanak groeit het gewei van mannelijke herten in juli tijdens de jaarlijkse cyclus van vervelling en hergroei.

De Buck Moon heeft veel andere namen van Indiaanse volkeren Universiteit van West-Washington. Namen als Hot Moon verwijzen naar zomerweer, terwijl termen als Raspberry Moon en Ripe Corn Moon verwijzen naar de beste tijd om fruit en andere gewassen te oogsten.

Jesaja J. Downing/VS VANDAAG Sport/Reuters

De Buck Moon van juli is een van de vier supermanen die in 2023 zullen opkomen. Volgens The Old Farmer’s Almanac lijkt de volle maan ongeveer 7% groter.

Volle manen en supermanen

Terwijl de meeste jaren 12 volle manen hebben, zal 2023 13 van deze maangebeurtenissen hebben. Volgens The Old Farmer’s Almanac zullen er in augustus twee supermanen zijn, waaronder een blauwe maan die dit jaar de dichtst bij de aarde zal zijn. De vierde en laatste supermaan in 2023 komt op 29 september op.

Dit zijn de resterende volle manen in 2023 Boeren Almanak:

● 1 augustus: Steurmaan

● 30 augustus: Blauwe Maan

● 29 september: oogstmaan

● 28 oktober: Jagersmaan

● 27 november: Bevermaan

● 26 december: koude maan

Maan- en zonsverduisteringen

Mensen uit heel Noord-, Midden- en Zuid-Amerika kunnen kijken Ringvormige zonsverduistering Op 14 oktober. Tijdens een zonsverduistering passeert de maan tussen de zon en de aarde, weg van of dichter bij de aarde. De Maan lijkt kleiner dan de Zon en omgeven door een Gloeiende halo.

Kijkers moeten een eclipsbril dragen om oogbeschadiging te voorkomen.

Op 28 oktober vindt er een gedeeltelijke maansverduistering plaats. Omdat de zon, de aarde en de maan niet perfect zijn uitgelijnd, zal slechts een deel van de maan in de schaduw komen. Deze gedeeltelijke zonsverduistering zal zichtbaar zijn in Europa, Azië, Australië, delen van Noord-Amerika en het grootste deel van Zuid-Afrika.

Elk van de negen resterende meteoren die dit jaar naar verwachting hun hoogtepunt zullen bereiken, is het meest zichtbaar in gebieden die vrij zijn van lichtvervuiling van zonsondergang tot zonsopgang. Hier zijn degenen Piekdata van evenementen:

● Zuiddelta Aquarits: 30-31 juli

● Alpha Capricornids: 30-31 juli

● Perseïden: 12-13 augustus

● Orionides: 20-21 oktober

● Zuidelijke Tarits: 4-5 november

● Noordelijke Torrids: 11-12 november

● Leonidas: 17-18 november

Geminiden: 13-14 december

● Ursits: 21-22 december

READ  Saoedische Grand Prix: hoe te kijken en wat te weten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *