John Rahm wint zijn eerste Masters

AUGUSTA, GA. – begon te verliezen bij de Masters – de eerste hole van de eerste ronde – maar op donderdagochtend leek de interne snelheidsmeter van John Rahm schijnbaar te zijn verdwenen. Toen Rahm gewend raakte aan het timen van zijn putts, stopte Rahm zijn momentum, zijn bal gleed lang en ontsnapte naar rechts, wat een dubbele bogey opleverde.

“Oké,” dacht Rahm, “ik mis, ik mis, ik mis, ik maak” terwijl hij naar de volgende tee loopt bij de Augusta National Golf Club, de grootste Spaanse golfer van allemaal, Chev Ballesteros. . Rahm overwoog iets anders: in tegenstelling tot Ballesteros had hij 71 holes om te herstellen.

Dat deed hij zeker.

Rahm, de torenhoge Spanjaard die de PGA Tour in de eerste maanden van 2023 heeft gedomineerd, won zondag de Masters in vochtigheid, dalende temperaturen, groene regen en omvallende wind, evenals de nr. 1 daarop strafte Jupiter chaos en verwarring af. , om zijn tweede grote kampioenschap in zijn carrière te veroveren. Zijn overwinning, onder een eierschaalblauwe lucht, kwam nadat hij viervoudig hoofdwinnaar Brooks Koepka met twee slagen achterliet in de laatste ronde.

Rahm won uiteindelijk met vier slagen, 12 par voor het toernooi.

De primaire ambities van LIV Golf voor de tweede jaarlijkse competitie van het staatsinvesteringsfonds van Saoedi-Arabië hebben zijn succes in ieder geval deze maand tot stilstand gebracht. Koepka was een van de leiders op het Rebel-circuit en won vorige week het LIV-evenement in Florida. Een overwinning op Augusta National die volgt, zou de eerste keer zijn dat een golfer een grote titel als LIV-speler heeft gewonnen. De volgende kans voor de league is midden mei tijdens het PGA Championship in de Oak Hill Country Club nabij Rochester, NY.

Maar Rahm stopte formeel de uitdaging van de competitie in 2023 bij Augusta National, waar het veld met 88 spelers 18 LIV-golfers omvatte. PGA Tour-veteraan Rahm zal het menu kiezen voor de Masters-kampioen van volgend jaar, ondanks een sterke competitie achter Koipka, het sensationele optreden van Phil Mickelson op zondag en het solide optreden van Patrick Reed.

READ  De CMT Drag Queen-uitvoering van Kelsea Ballerini ontvangt slechts 2 FCC-klachten

Mickelson en Reed hebben samen vier Masters-titels en dat zullen ze ook doen. Nadat Koepka de eerste drie rondes met minstens een voorsprong had afgesloten, liet hij geen consistentie zien – totdat die verdween – wat des te opmerkelijker was gezien het weer en de turbulentie in de planning.

Toen Koepka zondag de zesde hole bogeyde, gaf ook hij de leiding op na een chip over de green, een chip voorbij de pin en een par putt die voorbij de hole schoot.

De par-5 achtste hole was waar een man kon landen: beiden maakten daar een adelaar tijdens het toernooi. Koepka’s tee-shot op zondagmiddag kwam tot stilstand op dennenstro, waardoor een punch-out op de fairway werd afgedwongen. Rahm leidde zijn derde schot op de green.

Maar onder de pijnbomen bovenaan het leaderboard waren beschuldigingen van ergens anders spelen. Toen Koepka en Rahm beiden een bogey maakten op nummer 9, kwam de menigte enthousiaste kanshebbers nog dichterbij dan een uur eerder. Rahm staat 10 onder en Koepka staat acht onder, gelijk met Jordan Spieth, die de ronde begon met één onder. Nog eens vijf spelers – Mickelson, Reid, Russell Henley, Cameron Young en Patrick Cantlay – staan ​​zes of zeven onder.

Het gat tussen Rahm en Koepka was aan twee kanten tot aan de 12e hole, het prachtige botanische monument in het hart van Amen Corner. De 155 meter lange par-3 hole is de kortste test op Augusta National. Koepka hief zijn afslag, en hoewel hij later de bunker vermeed, stuiterde hij richting de grasmat achter de green. Zijn tweede schot miste de green en zijn derde ging net voorbij de pin. Hij putt voor bogey.

READ  Live verslaggeving van het onderzoek naar dubbele moord

Dat zorgde ervoor dat de 52-jarige Mickelson al tweede werd met zijn ronde van zeven onder par.

Koepka maakte gelijk met Mickelson op de 13e hole, maar Rahm beschermde zijn voorsprong van drie slagen met een birdie, wat nee was. Eerste keer na 8.

Dat duurde niet lang – omdat Rahms voorsprong op de volgende hole tot anderhalve meter aangroeide. Rahm’s tweede schot, van dichtbij de boomgrens, stuiterde op de green en rolde toen ruw in een soort halve cirkel die bij de cup landde en een putt voor een birdie opleverde. Koepka’s tweede schot bereikte ook de green, maar rolde goed van de pin. Een lange poging miste voor een birdie en een te korte poging verliet de lip, waardoor Koepka in zijn vijfde ronde een bogey kreeg.

Hij maakte bijna een putt voor adelaar op de 15e voordat hij daar genoegen nam met een birdie.

Rahm leidde met vier slagen met nog drie holes te spelen. Koepka maakte zijn afslag nr. Na opspattend water op 16 bracht hij het terug naar drie met een stijlvolle birdie, maar zijn comeback-kansen bleven snel afnemen. Het hielp niet dat zijn bal, bij zijn tweede schot op de 17e hole, van de schaduwrijke modderlaag van Oost-Georgia naar de plek ging waar enkele toeschouwers zaten. Hij maakte een bogey op de hole aan het einde van de derde ronde; Hij kaartte er nog een toen de wedstrijd eindigde.

Rahm’s enige grote overwinning op de US Open 2021 in Torrey Pines in San Diego is bijna verzekerd van een groen jasje en, een paar maanden later, een Masters-trofee gegraveerd met de handtekeningen van elke man die hij verslaat.

Toen hij zijn wedstrijd beëindigde op de 18e green, omringd door een dikke, brullende galerij, hief hij jubelend zijn armen in de lucht, balde zijn vuisten en bedekte toen even zijn gezicht met zijn handen. Hij plukte zijn bal uit de beker en liet de hoed zien.

READ  Washington Post: DOJ heeft nieuw bewijs van mogelijk embargo in Trump Mar-a-Lago-documentenzaak

Zelfs naar de maatstaven van een ster die bovenaan de Official World Golf Ranking in 2020 stond, heeft Rahm de afgelopen maanden goed gespeeld. In november won DB het World Tour Championship met twee slagen verschil. In januari won hij twee PGA Tour-evenementen, beide met scores van 27 onder par, en in februari veroverde hij de Genesis Invitational-titel.

Hij haperde in maart, met een gedeelde 39e plaats bij de Arnold Palmer Invitational; trok zich terug uit het Players Championship met een maagaandoening; En een alledaags tafereel in een matchplaytoernooi van het Wereldkampioenschap Golf. Maar hij houdt vol dat hij een “week-tot-week-man” is, tevreden om van het ene evenement naar het andere te spelen.

“Elke wedstrijd waar ik heen ga, is mijn plan om te winnen en daar zal ik nooit van afwijken”, zei hij vorige week.

Tot zondagavond was hij nooit beter geëindigd dan vierde op Augusta National. Maar voor het toernooi van dit jaar, zijn zevende Masters-optreden, kwam hij met een schat aan kennis van de baan waarvan hij suggereerde dat het een uitdaging was om deze volledig te benutten.

“Ik heb het gevoel dat het heel moeilijk is om alles wat je leert van elke ronde bij Augusta National te implementeren”, zei hij.

Hij voegde eraan toe: “Natuurlijk zou ik zeggen dat hoe meer je speelt, hoe meer je je op je gemak voelt met een beetje vertraging hier. Het begrijpen van bepaalde afstanden en bepaalde snelheden op putts kan erg frustrerend zijn. Weet je, een beetje leren en dat soort dingen, maar uiteindelijk is het een golfbaan en moet je hier komen en goed golfen, toch? Het is duidelijk en eenvoudig. Er is geen truc voor. De beste speler wint, meer hoef je niet te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *