Jimmy Butler, Heat wint Game 1 tegen Boston na enorme rally in het derde kwartaal

De Boston Celtics zijn het nieuwste team dat geen antwoord vindt op Jimmy Butler en de Miami Heat.

The Heat kwam tot een rally in de tweede helft en hield vast aan Game 1 van de Eastern Conference Finals woensdagavond in TD Garden. Butler scoorde 35 punten en hielp de Heat naar een grote prestatie van 46 punten in het derde kwartaal voordat hij een overwinning van 123-116 behaalde in Boston.

Na een krap eerste kwart trokken de Celtics zich uiteindelijk terug na een run van 20-5 halverwege het tweede kwart. Dat bezorgde Boston even een voorsprong van 13 punten, waarmee het tijdens de rust genoegen moest nemen met een voorsprong van 9 punten. Terwijl de Heat in de eerste helft als team bijna 54% van het veld schoot, aangevoerd door Butler’s 15 punten, maakten ze 9 omzet voor de Celtics’ 19 punten.

Jimmy Butler eindigde woensdagavond met 35 punten in Miami’s Game 1-overwinning op Boston. (Paul Rutherford/USA Today)

Jayson Tatum had ook 18 van zijn 30 punten in de eerste helft, en de Celtics hadden een enorm voordeel van 40-16 in gescoorde punten in de verf. Veel daarvan kwam van centrum Robert Williams, die 12 punten scoorde en in de eerste 24 minuten geen schot vanaf de baan miste.

The Heat draaide het spel volledig om om de tweede helft te beginnen en bracht de zaken vrijwel onmiddellijk gelijk na het openen van de derde op een 21-12 run terwijl hij 9-uit-13 vanuit het veld schoot. Dit maakte Celtics-coach Joe Mazzulla woedend.

READ  UPS stelt 'rode lijnen' in voor medewerkers van Credit Suisse

Miami stopte daar niet. The Heat scoorde 46 punten in het derde kwartaal en versloeg Boston met 21 in de periode, en nam plotseling een voorsprong van 12 punten, de grootste van de wedstrijd. Ze gingen als team 6-van-9 van achteren en hadden in die periode slechts één omzet. Het was het hoogst scorende playoff-kwartaal in de geschiedenis van Heat.

Boston bracht het spel terug tot binnen 5 punten in de eerste 94 seconden van het vierde kwartaal en hield het daar het grootste deel van de periode vast, Caleb Martin boorde een wijd open 3-pointer laat voordat Butler het opvolgde met een wilde lay-up. De emmer bezegelde een overwinning van 7 punten tegen Malcolm Brockton.

Ondanks slechts 4 schotpogingen in de tweede helft en geen enkele in het vierde kwartaal, leidde Tatum de Celtics met 30 punten en 7 rebounds in het verlies. Jaylen Brown voegde 22 punten en 9 rebounds toe en Brockton eindigde met 19 punten. De Celtics, die de Philadelphia 76ers nipt wisten te verslaan in hun halve finalereeks na Tatum’s prestatie van 51 punten op zondag, schoten woensdagavond slechts 10 van de 29 vanaf de 3-puntslijn als een team.

Butler voegde 7 assists, 5 rebounds en een playoff-career-high 6 steals toe aan de overwinning voor de Heat – die de finale van de conferentie bereikte na een 4-2 overwinning op de New York Knicks. Bam Adebayo eindigde met 20 punten en 8 rebounds. Miami schoot als team beter dan 54% van het veld en sloeg 16-uit-31 vanaf de 3-puntslijn.

The Heat zag er behoorlijk solide uit in hun zesde opeenvolgende Game 1-overwinning. Gezien waar ze het ‘postseason’ begonnen in het play-in-toernooi, hebben ze nu een vroeg voordeel in de reeks waarvan velen niet hadden verwacht dat ze ermee zouden strijden.

READ  De Conservatieve Partij van de Britse premier Sunak werd door de kiezers afgewezen bij de lokale verkiezingen

Game 2 van de serie staat gepland voor vrijdagavond. Met nog een lange weg te gaan in de finale van de conferentie, willen de Celtics zich niet in een gat van twee wedstrijden bevinden voordat ze zondag naar Miami gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *