Jeff Schell, CEO van NBCUniversal, nam ontslag na het onderzoek

De 57-jarige dhr. Het schokkende vertrek van Shell markeert een ommekeer voor Comcast na bijna twee decennia aan de macht te zijn geweest. Dhr. Schell klom gestaag door de gelederen van het kabelbedrijf dat media-gigant werd en werd CEO van NBCUniversal in 2020, toen zijn voorganger, Steve Burke, aftrad.

Voordat hij topman werd, was dhr. Shell heeft verschillende senior posities bekleed in de mediadivisie. In 2013 werd hij aangetrokken om Universal Film Studios te leiden, dat Comcast onlangs verwierf in een megadeal met GE, als opvolger van de oude Universal-directeur Ron Mayer, die het bedrijf in 2020 verliet. Geld afpersen in verband met een buitenechtelijke affaire in het verleden.

Dhr. Kavanagh, 57, dhr. Roberts is teruggekeerd naar een naaste vertrouweling wiens aandelen in Comcast gestaag zijn gestegen sinds hij in 2015 bij het bedrijf kwam. Vorig jaar heeft dhr. Kavanagh werd benoemd tot voorzitter van Comcast – de derde persoon die die functie bekleedde. In de geschiedenis van het bedrijf – en Mr. Roberts wordt intern algemeen gezien als een potentiële interne kandidaat om hem op te volgen als CEO.

Voor zijn plotselinge vertrek op zondag heeft dhr. De status van Shell was soms onzeker. Vorig jaar besprak Comcast de fusie van NBCUniversal met Electronic Arts, een deal die zou kunnen leiden tot een nieuwe rol voor dhr. Schell bij Comcast, volgens twee mensen die bekend waren met de gesprekken. Uiteindelijk is die deal nooit tot stand gekomen en dhr. Shell ging verder als hoofd van de mediadivisie.

Peacock, de streamingdienst van NBCUniversal, heeft de afgelopen maanden wat aan kracht gewonnen, maar blijft klein in vergelijking met zijn branchegenoten. Peacock heeft meer dan 20 miljoen betalende abonnees, aanzienlijk minder dan Netflix (232 miljoen) of Warner Bros. Discovery’s HBO Max en Discovery+ (96 miljoen). De streamingbedrijven van sommige grote mediabedrijven verliezen nog steeds geld, en Peacock is daarop geen uitzondering. Het verloor vorig jaar ongeveer $ 2,5 miljard en zal dit jaar naar verwachting nog eens $ 3 miljard verliezen.

READ  Evacuatie van fabrieksbrandweerlieden in Brunswick Georgia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *