Jazz neemt John Collins over in ruil voor Hawks: Sources

The Hawks en Jazz ronden een ruil af die John Collins naar Utah zou sturen, hebben ligabronnen bevestigd. Atletisch. ESPN kwam als eerste met het nieuws. Dit is wat u moet weten:

  • Atlanta ontvangt aanvaller Rudy Kay en een toekomstige tweede-ronde keuze van de Jazz in ruil voor Collins.
  • Collins heeft $ 52 miljoen in zijn contract, plus een spelersoptie van $ 26,58 miljoen in 2025-26.
  • De 25-jarige scoorde vorig seizoen gemiddeld 13,1 punten en 6,5 rebounds in 71 wedstrijden voor de Hawks.

AtletischDirecte analyse:

De Jazz landde uiteindelijk Collins

Deze handel is al een tijdje in de maak voor de Jazz. Ze waren al meer dan een jaar geïnteresseerd in Collins. Ze hebben niet hard over zijn contract gepraat, maar ze denken dat hij goed past in hun opstelling, systeem en gewoon een andere omgeving nodig heeft.

Hij is een instant power forward, maar hij kan ook centraal spelen. De Jazz speelt een grote aanvaller, met Larry Markkanen als kleine aanvaller. — Jones

Ga dieper

John Collins Handelscijfers: hoog cijfer voor jazz; Niet zozeer voor de Hawks

Wat de acquisitiesignalen zijn voor Utah

Door te ruilen voor Collins, sturen de Jazz een bericht dat ze dit komende seizoen playoff-kanshebbers moeten zijn, of op zijn minst play-in-kanshebbers. Ze zijn de Oklahoma City Thunder volgend seizoen een top-10-beschermde keuze in de eerste ronde verschuldigd, en ze willen die keuze overbrengen om de schuld af te betalen. Een ruil voor Collins stuurt een bericht van hun intentie om precies dat te doen. — Jones

Waarom Atlanta de handel heeft gemaakt

Op korte termijn lossen de Hawks hun salarissituatie op. Het elimineren van het salaris van $ 25,34 miljoen van Collins plaatst hen uit de luxe lijn voor 2023-24 vooruitzichten, en vermindert zo de haast om Clint Capela of De’Andre Hunter, de andere twee belangrijke namen in de handelsgeruchtenmolen, te verhandelen. Dat zou coach Quin Snyder in staat stellen de speeltijd van de jonge aanvallers Jalen Johnson en AJ Griffin te vergroten. — Schultz

Hoe zit het met de terugkeer van de Hawks

Collins is al bijna drie seizoenen een eeuwig handelsgerucht. Er zijn in het verleden pogingen gedaan om hem te verhandelen, maar verschillende partijen binnen het management/eigendom van Hawks verzetten zich tegen de aanbiedingen die op tafel lagen. Het probleem op weg naar dit laagseizoen is dat hoewel de aanvaller een productieve speler blijft, hij een slecht schietseizoen achter de rug heeft en zijn rol in de aanval is afgenomen.

READ  De goedkeuringsscore van Biden bereikt een nieuw dieptepunt

Dus zijn handelswaarde was gedaald en het team moest effectief centen op de dollar per transactie oppikken. — Schultz

Achtergrondverhaal

Nadat hij in 2017 door de Hawks als 19e was opgesteld, speelde Collins zijn zesjarige carrière in Atlanta. Hij tekende in augustus 2021 opnieuw bij het team voor een vijfjarig contract van $ 125 miljoen.

Kay, die zijn spelersoptie van $ 6,4 miljoen voor 2023-2024 uitoefende als onderdeel van de ruil van maandag, scoorde vorig seizoen gemiddeld 5,2 punten en 2,9 rebounds in 56 wedstrijden van de bank voor Utah.

Verplichte literatuur

(Foto: Kevin C. Cox / Getty Images)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *