Jack Teixeira werd aangeklaagd op beschuldiging van het verkeerd omgaan met geheime informatie

Een federale grand jury heeft donderdag Air National Guardsman Jack Teixeira aangeklaagd, die tientallen geheime inlichtingenrapporten en andere gevoelige documenten op een spelserver plaatste, geheime nationale veiligheidsinformatie op zes accounts bewaarde en doorstuurde.

21 jarige dhr. FBI-agenten arresteerden Teixeira op 13 april in zijn huis in North Titan, twee maanden nadat er strafrechtelijke vervolging tegen hem was ingediend.

Dhr. Teixeira blijft in federale hechtenis.

“Het ongeoorloofd verwijderen, bewaren en doorgeven van geheime informatie ondermijnt de veiligheid van ons land”, zei de Amerikaanse advocaat voor Massachusetts Joshua S. Levy zei in een verklaring. “Individuen die toegang hebben tot geheim materiaal hebben een fundamentele verplichting om informatie te beschermen voor de veiligheid van de Verenigde Staten, onze actieve militairen, hun burgers en hun bondgenoten.”

“We zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat degenen aan wie gevoelige informatie over de nationale veiligheid is toevertrouwd, de wet naleven”, voegde hij eraan toe.

Voor commentaar dhr. De advocaat van Teixeira reageerde niet onmiddellijk.

Vóór zijn arrestatie betrapten luchtmachtfunctionarissen Airman Teixeira op het maken van aantekeningen en het uitvoeren van uitgebreide huiszoekingen maanden voordat hij werd beschuldigd van het lekken van overheidsgeheimen, maar ontsloegen hem niet. geval.

READ  SEC klaagt Coinbase aan, beschuldigt Crypto Platform van het overtreden van marktregels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *