Jack Dorsey zegt dat Elon Musk Twitter niet had moeten kopen

SAN FRANCISCO — Voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey uitte vrijdag zijn scherpste kritiek op het leiderschap van Elon Musk over Twitter en zei dat Musk niet heeft bewezen een goede rentmeester van de site te zijn — en had moeten weglopen van het kopen van de site.

De kritiek en verklaringen kwamen vrijdagavond in een reeks reactieberichten op het snelgroeiende sociale netwerk Bluesky, een Twitter-concurrent die Dorsey hielp lanceren. De commentaren illustreren hoe het grillige leiderschap van Musk een oude vriend en machtige bondgenoot heeft verraden, wat een weerspiegeling is van een groeiend verzet tegen een tumultueuze ambtstermijn.

Tesla CEO Musk, die vandaag dezelfde rol bij Twitter vervult, zei dat Dorsey zei dat hij dacht dat hij $ 1 miljard zou moeten betalen om zich terug te trekken uit een deal om het socialemediaplatform te verwerven. De opmerkingen zijn een grimmige omkering van Dorsey’s sterke goedkeuring van een overname van Musk, toen hij een jaar geleden schreef dat als Twitter een bedrijf zou zijn, “Elon de enige oplossing is volgens mij.”

“Ik geloof in zijn missie om het licht van bewustzijn uit te breiden,” Dorsey Dat twitterde hij Destijds.

In zijn opmerkingen over Bluesky op vrijdag sloeg Dorsey een heel andere toon aan.

Wat u moet weten over Bluesky, een alternatief voor Twitter

Dorsey zei dat hij niet denkt dat Musk “goed heeft gehandeld” nadat hij zijn mogelijke fout besefte door achter de site aan te gaan, eraan toevoegend dat hij niet gelooft dat het bestuur van het bedrijf de verkoop had moeten forceren.

READ  voorzitter e. Verslag van Gordon Key, Athletic Director Ren Baker & Bob Huggins

“Het ging allemaal naar het zuiden,” voegde Dorsey eraan toe.

Musk reageerde niet op een verzoek om commentaar op de opmerkingen van Dorsey. Musk verscheen op vrijdagavond in “Real Time with Bill Maher” op HBO, en tijdens zijn tijd aan het roer van het bedrijf, de Amerikaanse senaatsleider Charles E. Schumer (DNY) sprak onder meer over een recente ontmoeting met hem en zijn zorgen. Over de retoriek van politiek links.

“Het was op weg naar een faillissement”, zei Musk over Twitter. “Dus ik moest drastische maatregelen nemen. Er was geen keus.”

Musk nam Twitter in oktober over nadat hij begin 2022 een aanzienlijk belang in het bedrijf had verworven. Hij leverde Met $ 54,20 per aandeel wordt het bedrijf gewaardeerd op $ 44 miljard.

De raad van bestuur van Twitter keurde eind april de overname van Musk goed, wat leidde tot een deal om het bedrijf van de beurs te halen. Als Musk besluit zich terug te trekken, bevatten de voorwaarden van de deal een boete van $ 1 miljard, ook wel bekend als een ‘breakup fee’. (Deskundigen hebben opgemerkt dat als Musk het contract had geschonden, hij een bedrag boven de boete van $ 1 miljard had moeten betalen.)

Na de deal daalde de waardering van Twitter aanzienlijk omdat de economische druk zwaar woog op het bedrijf en de aandelen van Tesla, waarvan de laatste het vermogen van Musk sterk verminderde. Musk kondigde zijn voornemen aan om zich terug te trekken uit de deal en Twitter klaagde Musk aan.

Na een rechtszaak van een maand waarin Musk’s tegenzaak was betrokken, kwamen Musk en Twitter in oktober overeen om door te gaan met de deal, die later die maand werd afgerond voor $ 44 miljard.

READ  Diepvriesfruit teruggeroepen vanwege Listeriabesmetting

Musks ambtstermijn als Twitter-baas werd gekenmerkt door forse ontslagen, een radicale werkomgeving en een totale herziening van de gebruikerservaring van de site. Twitter leunt zwaar op een abonnementsmodel en samengestelde feeds, die tot doel hebben gebruikers inhoud te laten zien waar ze het meest mee bezig willen zijn. Sinds de overname van Musk is het personeelsbestand van Twitter met ongeveer 80 procent ingekrompen.

Dorsey verontschuldigde zich eerder voor het “te snel” laten groeien van het bedrijf, waardoor het bedrijf met 50 procent afnam nadat Musk ontslagen had. Sindsdien heeft hij soms kritiek geuit op de besluitvorming van Musk, bijvoorbeeld door naar Twitter te gaan om zijn onenigheid te uiten over het feit dat Musk de “Birdwatch” -functie van de site hernoemde naar “Social Notes”.

The Post meldde eerder dat Dorsey 1 miljard dollar van zijn Twitter-aandelen in het geprivatiseerde Twitter van Musk had gestopt.

In zijn berichten op vrijdag nam Dorsey geen verantwoordelijkheid voor Musk’s overname van het bedrijf, met het argument dat “elk bedrijf wordt verkocht aan de hoogste bieder” en dat het bestuur geen andere keuze had dan zijn bod te accepteren.

‘Was ik optimistisch? Ja,’ zei Dorsey. ‘Moet ik eindelijk zeggen? Nee.’

Toen Musk probeerde terug te komen, voegde Dorsey eraan toe: ‘Ik wou dat het bestuur de verkoop niet had afgedwongen. Misschien was er een kans, maar nu zullen we het nooit weten. Wat betreft de beslissing van Musk om de aankoop af te ronden zonder de boete van $ 1 miljard te betalen, zei Dorsey: “Ik denk dat hij weg had moeten lopen en de $ 1 miljard had moeten betalen.”

READ  De Chinese ambassadeur veroorzaakte een Europese reactie op het idee van post-Sovjetstaten

Bluesky maakte deel uit van Dorsey’s plan toen hij CEO van Twitter was om een ​​”gedecentraliseerd” sociaal mediasysteem te creëren waar niemand of bedrijf de ervaring beheerste. Hoewel Twitter investeerde in Bluesky, is het nu een apart bedrijf met een eigen CEO. De afgelopen dagen heeft het snel spraakmakende Twitter-gebruikers aangetrokken, van wie sommigen gedesillusioneerd zijn door het platform onder Kasthuri.

Reagerend op een bericht waarin een gebruiker zei: “Het is zo triest hoe het allemaal is verlopen”, antwoordde Dorsey eenvoudig: “Ja.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *