Is Trefpunt Thailand top of zozo?

Beste bezoeker, geabonneerde op nieuwsbrief, auteur,

Over een paar dagen bestaat Trefpunt Thailand een half jaar.

In die tijd hebben we een in omvang stabiel  lezerspubliek weten te bereiken van dagelijks rond de 120 bezoekers die goed zijn voor tussen de vijf- en zeshonderd bezochte pagina’s per dag.

Daar zijn we als redactie mee in onze nopjes. Maar we willen wel geleidelijk blijven groeien. De doelstelling is in 2016 het aantal bezoekers/lezers te vervijfvoudigen. Dat zal niet meevallen, want de concurrentie op het internet is enorm, zeker als je niet op basis van populaire onderwerpen, commercialiteit en makkelijk scoren maar met kwaliteit meer vaste bezoekers wilt aantrekken.

Omdat we als redactie niet pretenderen de wijsheid in pacht hebben doen we een beroep op onze lezersschare. Centrale vraag, zijn we goed bezig of kan het (veel) beter en zo ja wat.

Trefpunt Thailand is van start gegaan als buitenbeentje tussen de blog/websites met Thailand in de naam. Er is in het kopijaanbod een zeker accent op verhalen over Thailand, maar we gaan ook over de grenzen van dat land heen. Die formule willen we in stand houden. Onze vragen:

 1. Is de verhouding tussen Thaise/Aziatische/wereldonderwerpen naar tevredenheid. Zo niet, geef dan aan in welke categorie je meer verhalen zou willen zien.
 2. We bieden incidenteel achtergronden/opiniestukken over nieuwsonderwerpen, zowel Thaise als niet-Thaise. Is dit aanbod voldoende?
 3. Is er behoefte aan meer dagelijks Thais nieuws. Geeft de Twitter-column voldoende info of wordt voor specifiek nieuws over Thailand naar andere sites uitgeweken?
 4. Zijn onze (lees)verhalen op de juiste lengte, of is er een voorkeur voor kortere stukken?
 5. We zijn zelf nog niet tevreden over het foto/video-aanbod en hoe dat op de site wordt gepresenteerd. Vinden jullie dit ook en waar ligt de voorkeur, meer video’s?
 6. Heb je vragen of suggesties voor verbetering die niet in bovenstaand rijtje passen?

Jullie kunnen antwoorden op onze vragen onder dit bericht als reactie insturen voor plaatsing op de site dan wel een email sturen aan post@thailandtref.com, het redactie-adres.

Voor de Thaise dag van vandaag (dinsdag) is dit ons enige onderwerp. We hopen dat jullie van deze adempauze gebruikmaken om de redactie wat piketpaaltjes voor de toekomst aan te reiken.

Hartelijk dank voor je medewerking.

PS De verhouding in het aanbod van verschillende onderwerpen kun je bekijken door categorieën aan te klikken, zoals te Gast in Thailand, Oriëntaalse Omzwervingen en Wereldreiziger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redactie
Over Redactie 565 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

 1. Ben regelmatig lezer en 120 kijkers per dag, dat moet beter kunnen. Jullie vragen.

  1. Ja
  2. Nee, achtergronden, duiding, is er te weinig.
  3. Nee. Twitter is maar mini. Ik wil duiding. DvdL heeft een uitstekende nieuwsrubriek en hem mis ik hier, bezoek ook hem met grote regelmaat.
  4. Te lang, vaak althans. vaak ook veel te grote blokken tekst. Dan een fotootje er in en het lezen wordt er niet gemakkelijker op. Niet naast een foto zitten ‘pielen’; er boven en/of onder.
  5. Foto’s hebben mijn voorkeur. Filmpjes staan al op Youtube
  6. Zal zelf ook de pen maar weer eens pakken. Sta te lang op 48…..
  7. Ga zo door.

 2. De verhalen, etc. zijn boeiend maar naar mijn mening veelal te lang en te uitgebreid. Iedereen ontvangt dagelijks over het algemeen nogal wat mail en voor mij is het interessant en leuk om Thailand te volgen maar met hooguit een paar minuten per artikel houdt het wel op. De meest aantrekkelijke zaken print ik uit om later wat beter te bezien.

  Succes verder met de uitbouw.

  Jan

 3. ad 1: Het aanbod leesstukken hebben vooral hilarisch-Thailand als onderwerp. Zie André van Leijen, Bert van balen en Lieven Kattestaart. Leuk en prima voor bij de koffie, immers na de grote aantal keren dat ik ze lees voorspelbaar. Voor een serieuzer aanbod neig ik derhalve naar bv http://www.aziatischetijger.nl/ Kijk maar eens wat zij nu doen rondom IDFA, maar ook bv hun verhaal van de maand.

  ad 2: Natuurlijk is het het aanbod achtergrond/opiniestukken onvoldoende, misschien is de vraag verkeerd geformuleerd, maar als de redactie het aanbod incidenteel wil houden? Zo niet, breid het dan uit!

  ad 3: Jammer dat Dick van der Lugt weg is. Hij had een fraai overzicht Thai Nieuws. Ik klik nu tussen Dick’s Blog, TH en NL kranten, en Thailandtref. Neem daar ook niet nog eens een Twitteraccount bij. Lastig al dat geklik. Kunnen jullie niet samenwerken, een overeenkomst sluiten, even polderen en eruit komen? Ga een bakkie doen, of bang toch weer bij elkaar op de koffie te komen? Hoezo moeten NL’ers in den vreemde altijd eigen wegen?

  ad 4: Het is maar een voorkeur, maar van mij mogen verhalen korter en in meerdere delen, en feuilletons kwa aflevering eens per week. Heb je wat om naar uit te zien.

  ad 5: Maak eens duidelijker aan welke criteria een inzending foto/video moet voldoen, maak er niet steeds een wedstrijd van, en als dan foto’s/video’s zouden worden geplaatst wil ik wel meedoen! Maar eerst langs een ballotagepersoon? Wat wil die?

  ad 6: Ik snap dat om van een site als deze een succes te maken er heel wat werk verricht moet worden, er heel veel tijd in gaat zitten en er heel veel enthousiasme moet worden opgebracht. Daarom voor wat tot nu is gepresteerd absoluut duim omhoog en petje af! En mijn dank. Zeker wel. Aan allen. Het slagen van een site als deze is afhankelijk van het aantal en van het niveau van haar mederkers, en die zijn niet altijd voorradig en/of beschikbaar. Om die reden een extra veer voor Hans Geleinse, zonder diens collegae tekort te willen doen en met alle respect jegens hen, voor zijn voortreffelijk idee om sommige van zijn artikelen een link mee te geven van De Correspondent. Echt een cadeau! Dus als er al een suggestie bij kan: misschien dat bij meerdere artikelen van meerdere auteurs daar waar het serieuzer werk betreft meer gelinkt kan worden naar andere sites. Niet vanwege bronvermelding, vooral vanwege de verbreding.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.