Intermezzo. Koninklijk kraambezoek


Deze gedachte overviel me. Het moet destijds een pover geboortefeest zijn geweest, in Bethlehem. Al was er best wel veel kraambezoek: een stel herders, een paar nieuwsgierige voorbijgangers, minstens één engel en drie koningen. Drie bezoekers tegelijk! Maar ja, wie had toen van corona gehoord? Het was een ongewone Kerstmis, aan het einde van een raar jaar. Een jaar met veel tegenwind…

Frans Wijnands, Intermezzo, Kraambezoek
Afbeelding op Facts and Trends Net

Wonderlijk, hoe we met z’n allen het woordje lockdown zijn gaan gebruiken en begrijpen. Het is een heel snel ingeburgerd Engels woord. Iedereen begrijpt wat het betekent: op slot. Opsluiten, weliswaar niet achter slot en grendel, maar thuis blijven! En niemand binnen laten. Ook geen drie koningen want dat is er een te veel. Je zult zien dat uitgerekend die zwarte niet bij het kraambezoek mag.

Mondkapjes in de kerststal vind ik onschuldige flauwekul, maar dat er scherpslijpers zijn die ook die zwarte koning niet bij de kribbe willen, dat is ten hemel schreiend.
Vrede op aarde blijft nog jaren de beste kerstwens; bij deze…

Ook op trefpunt Azie: Intermezzo. Wijn en polonaise


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Frans Wijnands
Over Frans Wijnands 30 Artikelen
Frans Wijnands is journalist. Voor regionale dagbladcombinaties werkte hij als correspondent in Rome, Praag en Bonn. In de jaren tachtig was hij tien jaar hoofdredacteur van dagblad De Limburger. Na zijn pensionering woonde hij in Italië en België (Gent) alvorens naar Nederland terug te keren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*