Intermezzo. Vrouwen hebben meer smaak


‘Mannen hebben meer tijd nodig om volwassen te worden dan vrouwen’, zegt de Tsjechische filmmaker Václav Marhoul. Wat moet ik daar nou op zeggen? Onzin? Of is het waar?

Ik herinner me vaag ‘n vroegrijpe vrouw die ik in mijn groei naar volwassenheid één keer, kortstondig heb ontmoet. Dat was het barmeisje achter de toog van een café op het Eindhovense Stratumseind. Na sluitingstijd heb ik haar nooit meer gezien en ik ben haar ‘levenslessen’ totaal vergeten. Zo gaat het vaak: uit de kroeg, uit het oog…

Wèl waar is dit: de meeste vrouwen hebben meer smaak dan mannen, zeker voor kleding. Dat vindt ook Donna Leone. Zij is de Italiaanse schrijfster van een reeks succesvolle detectives die zich allemaal in Venetië afspelen. Maar uiteraard zijn niet alle mannen uit hetzelfde hout gesneden. ‘Als je een Nederlander naast een Italiaan zet zie je direct wie de Italiaan is’, vertelde ze onlangs in een Volkskrant-interview. ‘Je ziet het aan de kleding, maar ook aan het zelfvertrouwen. Italianen bezitten de zekerheid dat ze waardevol en aantrekkelijk zijn’. En het bewijs daarvan? ‘Italiaanse mannen zijn waarschijnlijk de enigen die nadenken over de sokken die ze aantrekken’.

Gelijk heeft ze. Er lopen in Italië heel veel aantrekkelijke, zelfverzekerde helden rond; op sokken…

 

 

Frans Wijnands, Intermezzo, Held op sokken
Foto Mille Doni Held op sokken Alzheimer Actie

Het vorige intermezzo: Wees realistisch

 

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Frans Wijnands
Over Frans Wijnands 25 Artikelen
Frans Wijnands is journalist. Voor regionale dagbladcombinaties werkte hij als correspondent in Rome, Praag en Bonn. In de jaren tachtig was hij tien jaar hoofdredacteur van dagblad De Limburger. Na zijn pensionering woonde hij in Italië en België (Gent) alvorens naar Nederland terug te keren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*