Wereldprimeur: Eerste Ingezonden Nonsens


In het holst van de nacht werd de ganse redactie van Da Nonsense Times uit het bed gebeld door een opgewonden drs. Onno Peilbaar. “We hebben een wereldprimeur”, tetterde de DNT-sterverslaggevert-hoofd-eind-chefredaczeur hen in de oren. ,,Een Ingezonden Stuk Nonsens van ene Erik Egel. Nog nooit in het 00-jarig bestaan van DNT een ISN binnengekregen. Plaatsen!”

Trefpunt Thailand kan niet anders dan de instructies van zustersite Da Nonsense Times opvolgen. Die waren duidelijk. In zijn authentieke totaliteit publiceren, geen komma of punt veranderen en als hommage aan Erik Egel een scheef lettertje. Graag gedaan, zeiden wij gehoorzaam.

 

‘Kaartkwartet Schoppen Vrouw’ ter ziele.

Na 13 jaar gaat er een einde komen aan het ‘Kaartkwartet Schoppen Vrouw’ te Khay Kai.

Wij, vier semi-oude mannen, hebben een keiharde afspraak: zodra een van ons geheel onthecht is van Nederland moet de kaartclub stoppen.

Angstvallig houden wij de mythe in leven dat er echt nog een stukje Nederland in ons bloed zit. Zo zetten wij een oranje pet op als ‘Oranje’ voetbalt. En ook als de Rode Duivels spelen want met de +6 op de neus zie je het verschil toch niet.

Voorts hebben wij in onze handpalm als een spiekbriefje kernkreten genoteerd als ‘Kopje koffie, glazenwasser?’ en ‘Gezellig hè, vakantieman!’ om de legende levend te houden dat we nog wat hebben met ons polderverleden.

Zo verhullen wij voor elkaar dat Nederland slijt uit onze gedachten en vrezen wij de dag dat…

En dan komt Arnold uit de kast.

Die goeie Arnold toch. Dat had niemand achter Arnold gezocht. Hij floept het er uit als hij de kaarten deelt: “Wat is ook weer een verdrijvingsvlak?”

Ineens is het stil.

Iemand begint te snikken en tranen worden geplengd op blocnote en stift. Wij beseffen, Arnold heeft het Nirwana bereikt en zal ten hemel worden opgenomen.

 

ISN’er Erik Egel was al voor zijn geboorte fanatiek fan van Da Nonsense Times. Thans DNT-fan in ruste speelt hij graag Klaarovertje voor Oude Dames met geiten.

 


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.