Indonesië. Christin mag ‘moslimbaby’ niet adopteren

Redactie, Indonesië, Moslimbaby

Deze Indonesische politieagente wilde een moslim-vondelingetje adopteren maar kreeg daarvoor van de autoriteiten geen toestemming omdat zij christin is. De baby werd ruim een maand geleden in een greppel gevonden en bij een moslim weeshuis afgegeven.

Informatie en foto zijn afkomstig van het Coconuts-netwerk dat zich baseert op berichtgeving van een lokale journalist in het Noord-Sumatraanse Binjai. De journalist, Johannes Surbakti, meldde in zijn krant Sinar Indonesia Baru en op zijn Facebook-pagina. dat in Binjai een wet van kracht is die adoptie alleen toestaat aan burgers die ‘de meerderheidsreligie’ aanhangen. Indonesië kent officieel geen staatsgodsdienst, echter van de ruim 269 miljoen Indonesiërs is zo’n 85 procent (soennitisch) moslim.

Volgens Johannes had de politieagente (die niet met naam wilde worden vermeld) zich al een maandlang over het jongetje ontfermd, het iedere dag in het weeshuis bezocht,  in afwachting van goedkeuring voor adoptie.

‘Het hoofd van de sociale dienst in Sinjai, H.T. Svarifuddin, zei echter dat de baby, die bijna dood van kou in een kartonnen doos was gevonden, niet geadopteerd kan worden door een christelijke politievrouw. Het jongetje is vervolgens naar een weeshuis in Medan gebracht’, schreef hij.

Volgens Coconuts Jakarta regende het reacties op Facebook. Het bericht zou meer dan 3200 keer zijn gedeeld en kreeg ruim 7000 reacties. Volgens Coconuts veel afkeurende, van mensen die niet konden geloven dat een naar religie discriminerende adoptiewet bestond. ‘Maar dat is wel het geval, en niet alleen in Binjai. Een nationale wet over adoptie, nr. 54/2007, zegt in artikel 3 dat ‘in gevallen waarin de afkomst van een kind onbekend is, het de religie van de meerderheid van de lokale bevolking krijgt,’ meldt het bericht.

Een zegsman van het Instituut voor Kinderbescherming verklaarde de wens van de politievrouw goed te doen te bewonderen, maar dat zij zich wel aan de wet moet houden. ‘Als zij graag een kind wil adopteren moet ze naar een christelijk weeshuis gaan.’ zou hij hebben gezegd.

Opmerkelijk is dat de politieagente ondanks haar wens anoniem te blijven met foto in de publiciteit kwam.

Bron: Coconuts Jakarta

 

Zie ook: Pakistaanse betogers woedend over vrijspraak blasfemie 

Redactie
Over Redactie 596 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Net als voorheen de Roomse papenn willen de wereldse leiders de Islam via bevolkingsgroei propageren (ondere andere, ze doen nog veel meer)

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.