Indonesië. Zwanger van een rondje zwemmen? Nee toch?

Indonesië, supersperma, Erik Kuijpers
AWAS! KIJK UIT!

Het land staat op zijn kop! Over supersperma nog wel. Professor mevrouw Sitti Hikmawatty heeft eind februari in een interview met ‘tribunnews‘ (Tribun Jakarta) gezegd dat vrouwen zwanger kunnen raken als ze zwemmen met mannen! Na haar tirade over seks-voor-het-huwelijk en illegale abortus vertelt zij haar verbaasde publiek:

‘Je kunt ook zwanger worden zonder contact, bijvoorbeeld met het zwembadwater als middel. Er bestaat zoiets als supersperma en dat is heel sterk. Het gaat zonder penetratie; een opgewonden man kan in het zwembad klaarkomen en daar kun je zwanger van worden. ‘

Indonesië, supersperma, Erik Kuijpers

Kijk uit voor supersperma in het zwembad!

Mevrouw Sitti is hoog opgeleid in Human Resource Management, Child Education en Clinical Nutrition en doceert aan een universiteit. Een van haar uitspraken is ‘Health is a Human Right’ en gelijk heeft ze. Ze heeft een belangrijke functie bij de KPAI, de nationale commissie voor bescherming van het kind, en zegt de informatie te hebben van een WhatsApp groep die ze echter niet bij naam noemt…..

Indonesië, supersperma, Erik Kuijpers
Beeld uit video mevrouw Sitti: . … Kop van Jut…

Maar wat ze in dat interview vertelt, veroorzaakt een golf van verontwaardiging en brengt haar de positie van nationale kop-van-jut.

Afgelopen weekend is haar supersperma trending topic op Twitter en neemt de Indonesische cabaretwereld haar vet op de korrel getuige onder meer de foto aan de kop van dit artikel. AWAS betekent KIJK UIT en de spotprent is maar al te duidelijk!

Welnee, niks supersperma…

Mevrouw Sitti heeft haar opmerkingen teruggenomen en haar excuses aangeboden. Het is een oud verhaal maar onjuist gebleken. Vrouwen die zwemmen kunnen niet zwanger raken van wat er in het water leeft en zweeft. En of we nu alsjeblieft dit verhaal niet verder willen vertellen…

Dat vindt ook de Indonesian Doctors Association: ‘Geen sprake van dat sperma in een zwembad kan overleven. Er zit teveel chloor in en andere scheikundige stoffen.’ Dus opgelost, dit fabeltje. Ach, het zijn ook spannende tijden door dat coronavirus. Zelfs een professor kan zo het spermaspoor bijster raken. Toch?

Bron:

Coconuts Jakarta

Foto’s en prenten

Zwemster. AWAS! KIJK UIT!; thanks to Twitter KomikFaktap.
Sperma; icon made by flaticon.com/authors/freepik.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 845 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

5 Comments

 1. Papier is geduldig. De Sovjetunie had voor gelovigen in het communisme de meest democratische grondwet ter wereld. In plaats van exegeses over religies in het algemeen en de islam in het bijzonder lijkt het me beter om te kijken naar wat er in Indonesië gaande is. Over de islamisering van dit land heeft bijv. Michel Maas bij zijn afscheid na tien jaar correspondentschap in de Volkskrant een interessant artikel geschreven. Een aanrader.

 2. Fantasie en liegen is in alle godsdiensten inclusief het Christendom idem ditto als het over verspreiding van het geloof gaat.De godsdienst theorie zijn huizenhoog maar de feiten zijn anders en laag bij de grond. Zoals het uiroeien van de autochtone volkeren in Noord en Zuid Amerika en Australie in naam van God en Jesus Cristus. Bovendien zijn lang verjaarde godsdiensten net als verjaarde medicijnen die een gif is geworden voor de mensheid. Omdat het nooit gere-evalueerd is naar tijd, plaats en omstandigheden.Vooral is het Mohammadanisme die juist trots is, en daaom een probleem is geworden voor de tegenwoordige mensheid in de hele wereld.

 3. Siti Hikmawati heeft inmiddels excuses gevraagd en zich terug getrokken van haar functie als voorsitster.Haar bedoeling was om propaganda temaken voor haar godsdient om separatie van mannen en vrouwen bij het zwemmen Maar de vlieger gaat niet op in Indonesie al hoewel het een z.g Mohammadaanse land is.

   • Bewust liegen om de Islam te promoten is niet toegestaan hoewel er natuurlijk altijd fanatiekelingen zijn die dat wel beweren en doen. Zie hier over takiyya:
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya
    Liegen is volgens takiyya alleen toegestaan als bescherming tegen vijandelijke en levensbedreigende aanvallen. Denk aan de Joodse gemeenschap in Spanje in de 15e-16e eeuw die toen heftig werd vervolgd en hun ware identiteit moest verbergen, of meer recentelijk liegen om Joodse onderduikers te beschermen. Dat is takiyya volgens (bijna) alle islam geleerden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*