Indonesië. Bali denkt aan ‘groene zones’ voor toeristen


Het aantal covid-19 besmettingen op Bali is de afgelopen weken behoorlijk teruggelopen. Reden voor Balinese Gouverneur Wayan Koster om weer eens een optimistisch geluid te laten horen. Er zijn plannen in de maak om op het eiland ‘groene zones’ op te zetten, die zullen worden opengesteld voor toeristen.

De details moeten nog worden uitgewerkt, maar er is gerede kans dat populaire toeristenplaatsen zoals Nusa Dua, Ubud, Kuta, en Nusa Penida binnen afzienbare tijd tot Covid-19 vrije zones verklaard worden. Maar voordat het zover komt, zal personeel werkzaam in de toeristensector eerst moeten worden ingeënt.

Indonesië heeft voor haar vaccinatieprogramma inmiddels 329 miljoen dosis weten veilig te stellen van leveranciers zoals AstraZeneca, SinoPharm, Sputnik V en Novavax. Daarmee kan rond  31 procent van de bevolking worden ingeënt. Op Bali zijn inmiddels zo’n 50,000 mensen werkzaam in de toeristensector geregistreerd, die in aanmerking komen voor vaccinatie.

Ook zullen er op het eiland voldoende testcentra moeten zijn. Inreizende toeristen zullen bewijs van een negatieve test moeten kunnen overleggen uit het land van herkomst en bij aankomst opnieuw een test moeten doen.

Om snel te kunnen testen werd de afgelopen weken op treinstations reeds het z.g., ‘Genose’ systeem uitgeprobeerd, dat uitgeademde lucht analyseert. Dit werd oorspronkelijk ontwikkeld om tuberculose vast te stellen en aangepast om Covid-19 te kunnen detecteren.  Het systeem bleek voor 98 procent succesvol en geeft het resultaat in minder dan twee minuten. De kosten bedragen rond de 1 dollar per test. Vanaf 2 april zal het systeem ook worden toegepast op luchthavens.

Bali is in Indonesië de toeristische topbestemming en heeft enorm te lijden onder het inreisverbod. Met het opzetten van deze ‘groene zones’, zou er weer wat leven geblazen worden in de kwijnende toeristensector. Door het Institute for Development of Economics and Finance (Indef) werd echter wel gewaarschuwd om Bali niet eerder open te stellen voor toeristen voordat de situatie volledig onder controle is.

Ook op Trefpunt Azie: Indonesië sluit haar grenzen


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 760 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*