India. Voor jouw super-de-luxe vakantie!

India, Vakantie.

 

Of je een paar centen te missen hebt…..?

Wat stel je je voor bij ‘vakantie in India’? Is er wel toerisme?

Wel, dat valt tegen voor zo’n immens land, voor dat subcontinent. In 2017 15 miljoen bezoekers, Nederland 17 miljoen, Thailand 35 miljoen. En van die 15 miljoen wil slechts 10 procent meer besteden dan 700 US dollar per dag. Dat is ruim 600 euro en een best bedrag.

Verwachtingen

Travel Scope India, een ‘boutique’ reisorgansatie, dus het duurdere reissegment, is in 1999 begonnen met het promoten van India als luxueuze reisbestemming om een graantje mee te pikken van de high-end koek. En men wil een jaarlijkse toename van 30 procent zien.

Wie vormen dan de doelgroep? Mensen die de centen kunnen laten rollen, per privévliegtuig arriveren en 1.000 dollar per nacht betalen voor een hotelkamer met uitzicht op de Taj Mahal. Maar die komt slechts een keer in zijn leven en de Indiase kachel moet blijven roken.

India, Vakantie.
Luxe tenten voor de big spenders

Super-de-luxe kamperen

Maar wil je op 3.000 meter hoogte in een luxe tent kamperen in Ladakh, het uiterste noorden van India, waar de zomertemperatuur een magere 20 graden is en de winters gruwelijk koud zijn dan biedt India die ruimte.

Daar kun je je amuseren met een polo-match, raften op de Zanskar rivier, lunchen in een bergpas en daarna dineren met de beste wijnen en de maaltijd van een echte ‘chef’ voor slechts 1.400 dollar per nacht.

Ladakh was ooit backpackersgebied maar nu is ‘glamping’ in ofwel glamorous camping.

India, Vakantie.
De Maharajas Express super-de-luxe trein.

Palace on wheels

De Maharajas Express biedt diverse reizen aan per super-de-luxe trein en denk dan aan 6.000 euro voor een dag of acht. Maar dan heb je ook wat!

De trein rijdt in de nacht en de volgende morgen ben je op een nieuwe bestemming zoals de Taj Mahal, een natuurpark waar je tijgers spot, je ziet een polowedstrijd op olifanten en meer op dat niveau.

Maar je kunt ook ‘gewoontjes’ doen!

Dan neem je deel aan de populaire ‘Mumbai by dawn’ reis waar je tussen 5 en 8 uur in de morgen de markten bezoekt met krantenverkopers, visvrouwen, fruit- en groentekramen waarna je kunt ontbijten, ook weer heel gewoontjes, in een Mumbai’s huis.

Groeiende hotel capaciteit

Eén hele procent van de Indiase hotelmarkt biedt kamers boven 400 dollar per nacht. En goedkoper wil je niet slapen als je net uit jouw privévliegtuig stapt…..

India als luxe bestemming staat nog in de kinderschoenen maar de achterstand wordt ingehaald, verzekert de sector. ‘Wij blijven alert.’

Bron: cnbc.com

Foto’s en prenten

Lake Palace Hotel, Rajasthan; thanks to taj.tajhotels.com.

Luxe trein in India; thanks to palaceonwheels.net.

Luxe tenten; thanks to chhtrasagar.com.

Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland