India. Afscheid van Minister Koe en Minister Blijdschap

India, Minister van Koezaken, Erik Kuijpers

 

India raakt twee ‘belangrijke’ ministers kwijt

Tja, je moet wat, nietwaar? Je komt aan de macht in India en wilt het volk laten zien dat mensen juist gekozen hebben. Voor jouw  orthodoxe hindoepartij. En wat hebben hindoes hoog in het vaandel? Juist; de koe.

India, Minister van Koezaken, Erik Kuijpers

 

De deelstaat Rajasthan ligt in het noordwesten van India, heeft 55 miljoen inwoners en heel veel koeien. Heilige koeien waarvan er veel los op straat lopen en afhankelijk zijn van de gaven van mensen. Bekend is dat de burgers gesneden gras kopen om die koeien te voeren.

De Minister van Koezaken

Minister van Koezaken wordt de heer Otaram Dewasi die op zijn departement gekleed gaat in een rode tulband en de witte sarong van de woestijnherder; Rajasthan is deels woestijngebied. Dewasi is van beroep politieman en wordt Minister van Koezaken om koeien te beschermen.

En beschermen doet hij! Zijn voortvarende aanpak voor het welzijn van koeien kost echter geld en om dat te betalen voert hij een ‘koebelasting’ in bestaande uit een heffing van 20% slechts op de aanschaf van een onroerende zaak. Een overdrachtsbelasting dus.

Met die centen bouwt hij 2.300 plaatsen waar koeien onderdak en verzorging kunnen vinden. En tot groot genoegen van de tegenstanders van die belasting mislukt het project!

In 2016 sterven 500 koeien de hongerdood in zijn opvang als hevige regenval zijn stallen van de buitenwereld afsluit. En in 2018 worden 28 koeien in zijn stallen vergiftigd………

Minister Koe heeft nu de verkiezingen verloren en kan een andere baan gaan zoeken……

India, Minister van Koezaken, Erik Kuijpers

 

De Minister van Blijdschap

De deelstaat Madhya Pradesh ligt tegen Rajasthan aan en daar besluit de regerende partij een Minister van Blijdschap aan te stellen. De heer Lal Singh Arya valt de eer te beurt Blijdschap te brengen onder de 60 miljoen inwoners.

Zijn departement valt in 2017 al op in de ‘Bruto Nationaal Geluk’ index in het piepkleine buurland Bhutan waar men metingen verricht over het geluk en de blijdschap van inwoners in de wereld.

Maar helaas, de heer Singh Arya is zelf niet zo’n blij mens want hij rekent in 2009 af met een politieke rivaal door hem te vermoorden. Meneer de Minister Blijdschap is nu gearresteerd en men bereidt zijn proces voor.

In de laatste verkiezingen is deze meneer uitgeschakeld; heeft ie tenminste nog iemand blij gemaakt……

 

Bron: The Guardian. Vertaald en bewerkt door Erik Kuijpers.

Foto’s en prenten

Minister Koe, Otaram Dewasi; foto facebook.

Indiase koe Deoni; wikimedia, 31863143.

Minister Blijdschap, Lal Singh Arya; foto facebook.

Redactie
Over Redactie 526 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*