India. In oorlog met ouwe koeien!

India, koeien, Erik Kuijpers

 

India heeft zijn koetjes niet op het droge…….

Sinds de regering Modi nieuwe wetgeving door het parlement heeft gejaagd zijn koeien, die in de Hindoegemeenschap toch al een bijzondere status hebben, extra beschermd. Het is nu verboden koeien te slachten!

India, koeien, Erik Kuijpers
Karbouw.

In de deelstaat Uttar Pradesh is een fanatieke Hindoemonnik benoemd tot gouverneur, de heer Yogi Adityanath, en die gaat een stapje verder: hij heeft een klopjacht geopend op illegale slachterijen en ook regels gemaakt tegen transport van en handel in koeien! Op straat patrouilleren fanatieke hindoes die transporten van koeien en zelfs waterbuffels, karbouwen, en dat zijn wel runderen maar geen koeien, tegenhouden.

Daarbij vallen gewonden en ook doden; de laagste kaste in India en de moslims verdienen hun brood met die handel en die worden aangevallen en soms vermoord! Aan die fanatieke hindoes zijn vast koeien met gouden horens beloofd anders draai je geen landgenoten de nek om voor een ouwe koe!

India, koeien, Erik Kuijpers
Wel of niet uit de sloot halen?

Maar: geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan!

Dat krijg je met koeien en stieren: de dag komt dat de koe geen melk meer geeft, en de stier zijn hoofdtaak, bevruchting, niet meer aan kan. Deze oude dieren slijten hun dagen in lamlendigheid en wat moet je dan als boer? Ze voeden kost geld.

Slachten mag niet, en naar de markt brengen is levensgevaarlijk, dus er rest de boer niets anders dan oude koeien bij de horens te vatten en met een schop onder hun kont de vrijheid terug te geven! En in moeder natuur moet de koe maar zien hoe zij een haas vangt om de vier magen te vullen. Maar dat werkt natuurlijk niet. Dat dier gaat op zoek naar eten!

De lokale Koe-Oppak-Eenheid, K.O.E.

Verwilderde koeien willen voedsel en zoeken in groepen van soms wel 200 dieren de landbouw op; daar staat sappig spul als gras, tarwe, gierst en ander lekkers voor hun bekkies. De burgers liggen echter op koewacht! In de stevige kou die deze staat, tegen Nepal aan, met zich brengt passen ze bij een vuurtje op de gewassen en praten over koetjes en kalfjes tot ze in het duister koeien zien.

Met stok en knoet worden de koeien verjaagd maar in het pikdonker zie je je eigen buurman soms ook voor koe aan en gewonden zijn er helaas ook al gevallen onder die mensen.

India, koeien, Erik Kuijpers

Een tijdelijke oplossing: de school!

In tenminste 15 dorpen hebben boze burgers de loslopende koeien nu maar opgesloten in de lokale school. In het dorp Bedai zaten ineens 200 koeien opgesloten tussen de bankjes en laat die school nu net van binnen en van buiten een fris geel verfje gehad hebben!

India, koeien, Erik Kuijpers

Men zegt wel: ‘zo dom als het achtereind van een koe’ en dat komt hier nog uit ook: de koeien hebben zich niets aangetrokken van het frisse verfje, van de smetteloze schoolboeken en de kindertekeningen aan de muren.

De lokalen zijn door de dieren r-u-i-m voorzien van ‘vlaaien’ en liters urine; een koeienblaas bevat 18 liter vocht en reken maar dat zoiets gaat meuren…..

De overheid grijpt in

Poep op het schoolplein en in de klassen, dat kan echt niet. De lokale overheid gaat nu koeienopvang bouwen in de dorpen en dat wordt gefinancierd, net als in Nederland, door die andere heilige koe, de auto, te belasten. De tol gaat omhoog!

In de deelstaat lopen nu een miljoen koeien radeloos rond, zonder huis en eten, dus men kan nog veel shelters bouwen en scholen verven om het probleem aan te pakken.

India, koeien, Erik Kuijpers
Liebig rundvleesextract.

Maar de ouwe koeien dan maar slachten voor soep, soepvlees of rundvleesextract is in India een brug te ver. Reken maar; dat is nu eens een waarheid als een koe!

 

Bron: Washingtonpost; https://tinyurl.com/ycxtxafv

Meer lezen?

Over het slachtverbod van koeien; https://www.trefpuntazie.com/india-hindoes-islam-wetgeving-heilige-koeien-redactie/

Foto’s en prenten

De lachende koe; fr.wikipedia, 3592022. Foto bewerkt.

Oude koeien in de sloot laten staan? Wikimedia, 16299090. Foto bewerkt.

Bos Bubalis, waterbuffel, karbouw; wikimedia, 55100926.

Koeienvlaai; wikimedia, 687198.

Fins gasmasker, 1939; wikimedia, 1938861.

Liebig rundvleesextract 1884; wikimedia, 963740.

Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland