In Zuid-Korea zijn meer dan 20 mensen om het leven gekomen door aardverschuivingen en overstromingen

SEOUL, 15 juli (Reuters) – Minstens 22 mensen werden gedood, 14 werden vermist en duizenden werden geëvacueerd vanaf zaterdag nadat een derde dag van zware regenval in Zuid-Korea aardverschuivingen en overstroming van dammen veroorzaakte.

Om 18.00 uur (09.00 GMT) waren 4.763 mensen geëvacueerd in het hele land toen het water zaterdagochtend een dam in de noordelijke provincie Chungcheong overstroomde, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken en Defensie.

Volgens provinciale functionarissen hadden evacuatiebevelen van lokale overheden betrekking op meer dan 7.000 mensen op verschillende tijdstippen.

De Korea Meteorological Administration voorspelt dat het aantal zal stijgen naarmate zondag meer zware regenval het Koreaanse schiereiland zal treffen.

Korea Railroad Corp zei dat het alle stoptreinen en sommige bullet-treinen zal stoppen, terwijl andere langzaam rijdende bullet-treinen mogelijk vertraging oplopen omdat aardverschuivingen, overstromingen van het spoor en vallende stenen de veiligheid bedreigen.

Een langzaam rijdende trein ontspoorde vrijdag laat toen een aardverschuiving modder en zand op de sporen in de noordelijke provincie Chungcheong gooide, aldus het ministerie van Transport. De machinist raakte gewond, maar er waren geen passagiers aan boord.

Tijdens een ontmoeting met overheidsinstanties op zaterdag riep premier Han Duk-soo het leger op om actief deel te nemen aan reddingsoperaties en samen te werken met overheidsfunctionarissen om uitrusting en mankracht te mobiliseren.

Verslag door Joyce Lee; Bewerking door Michael Perry en William Mallard

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

READ  China heeft grote chipmaker Micron verbannen van grote infrastructuurprojecten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *