In de audio-opname is Trump te horen die een gevoelig Iran-document bespreekt

The Washington Post heeft een audio-opname uit 2021 in handen gekregen waarin voormalig president Donald Trump lijkt op te scheppen over het hebben van een geheim Iran-gerelateerd document waarvan hij toegeeft dat hij het niet heeft vrijgegeven voordat hij zijn ambt verliet.

De opname, gemaakt tijdens een bijeenkomst in de golfclub van Trump in Bedminster, NJ, was een cruciaal bewijsstuk dat werd verkregen door speciaal aanklager Jack Smith. Het lijkt de beweringen van Trump te ondermijnen dat hij documenten had vrijgegeven voordat hij zijn ambt verliet of dat hij niet op de hoogte was van zijn bezit van beperkte documenten nadat hij het Witte Huis had verlaten.

De tape, die werd genoemd in de federale aanklacht tegen Trump, werd maandag uitgezonden CNNTrump beschrijft aspecten van het document van meerdere pagina’s waarvan hij beweert dat het Iran zou kunnen aanvallen.

“Kijk, als president had ik het kunnen classificeren, nu kan ik dat niet. … Is dat niet interessant? Het is best gaaf”, zei Trump in de opname.

Trump wordt geconfronteerd met 37 strafrechtelijke aanklachten in verband met het verkeerd omgaan met geheime documenten. In een recent interview zei Trump dat hij niet wist dat het Iran-dossier een van de items was in dozen die door de FBI en het ministerie van Justitie waren teruggevonden in Mar-a-Lago – zijn privéclub en huis in Florida. Hij vervolgde met te zeggen dat alles wat hij meenam, geheim was. Hij pleitte eerder deze maand niet schuldig tijdens een proces voor de federale rechtbank in Miami.

READ  2023 NFL Draft Trade Tracker: Aanbiedingen voor keuzes in de eerste ronde

De aanklacht van 49 pagina’s van aanklagers schetst twee gevallen waarin Trump gevoelige documenten in onbeveiligde omgevingen openbaarde aan personen die niet over de nodige veiligheidsmachtigingen beschikten om toegang te krijgen tot geheime post-presidentiële informatie. De tweede gebeurtenis die in de aanklacht wordt beschreven, is een bijeenkomst in augustus of september 2021, waar Trump een naamloze vertegenwoordiger van zijn politieke actieteam een ​​geheime kaart van “Land B” liet zien en de persoon vertelde dat hij de kaart niet mocht delen.

In de aanklacht wordt een audio-opname genoemd die een ontmoeting beschrijft die Trump in juli 2021 had op zijn golfclub in Bedminster met twee medewerkers, evenals de uitgever en auteur van een aankomend boek. Mensen die bekend zijn met de kwestie zeiden dat het boek een aanstaande memoires is van Mark Meadows, de stafchef van Trump.

Meadows vertelde de scène in zijn boek “The Chief’s Chief”, waarin hij een document van vier pagina’s beschreef dat volgens hem het plan van Trump was voor een invasie in Iran, en dat het ministerie van Defensie en generaal Mark A. Hij zei dat het was geschreven door Millie. van de gezamenlijke stafchefs. In die tijd was Milley een frequent doelwit van Trumps woede, en de voormalige president hoopte terug te dringen op artikelen en boeken die volgens Milley Trump probeerden te weerhouden van roekeloze militaire actie in Iran.

Voormalige militaire functionarissen vertelden The Post eerder dat Milley niet aanraadde om Iran aan te vallen. Maar het was routine voor het Pentagon om memo’s op te stellen waarin verschillende militaire opties werden geschetst om te reageren op een buitenlandse tegenstander, zeiden mensen die bekend waren met Milley’s briefings aan de president. Het Pentagon had een memo waarin werd opgeroepen tot een militaire aanval op Iran, maar het was niet geschreven door Milley, zeiden ze.

READ  De Chinese ambassadeur veroorzaakte een Europese reactie op het idee van post-Sovjetstaten

Tijdens de bijna twee minuten durende opname beschrijft Trump een document als “zeer geheim” voordat hij zegt: “Dit is geheime informatie.” Op een gegeven moment zegt hij: “Je geloofde me niet, maar nu wel. Het is niet te geloven. “

De audio is ook in tegenspraak met wat Trump vertelde aan Fox News-anker Bret Baier in een interview dat vorige week werd uitgezonden. In het interview ontkende Trump tijdens het gesprek in Bedminster naar een echt document te verwijzen; In plaats daarvan zei hij dat hij ‘krantenverhalen, tijdschriftverhalen en artikelen’ besprak.

Rechter Eileen M. Cannon houdt op 14 juli een voorlopige hoorzitting in de zaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *