In Californië leidt regen tot overstromingen en evacuaties

Opmerking

Zware regenval heeft de wegen verstopt en heeft geleid tot noodreddingsacties terwijl Centraal-Californië zich schrap zet voor meer stormen in de komende dagen.

De California National Guard assisteerde zaterdagochtend vroeg bij de redding van minstens 56 mensen toen de kleine gemeenschap van Pajaro in Monterey County werd overspoeld. Op zaterdagochtend zei het kantoor van de gouverneur dat het werkte om de voornamelijk Latino-gemeenschap te helpen, die minder dan 3.000 inwoners telt.

“Mijn hart gaat vanavond uit naar de inwoners van Bajaro”, zei Luis Alejo, voorzitter van de raad van toezicht van Monterey County. zei in een tweet. “We hoopten deze situatie te vermijden en te voorkomen, maar in het ergste geval brak de bovenloop van de Bajaro-rivier midden in de nacht buiten haar oevers.”

Nadat de bronnen van het systeem het overstromingswater hadden opgenomen, waarschuwde het plaatselijke waterdistrict de bewoners om niet te drinken of te koken met kraanwater totdat ambtenaren de kans hadden om de kwaliteit van het water te testen.

Terwijl de zon boven de staat opkwam, stonden meer dan 9.000 inwoners nog steeds onder evacuatiebevel terwijl Californië doorging met wat bekend staat als de Atmospheric River, een van de natste stormen aan de westkust. Dit is het 10e evenement dit seizoen.

De National Weather Service heeft op 10 maart een “flitsoverstromingsnoodsituatie” uitgeroepen voor delen van Californië langs de loop van de Atmospheric River. (Video: Jackson Barton/The Washington Post)

Vrijdagmiddag waren de overstromingsniveaus al enorm. In de San Francisco Bay Area moesten reizigers om overstromingen heen navigeren waardoor verschillende wegen werden afgesloten, waaronder een grote snelweg in Oakland. Zaterdagmiddag ca 32.000 klanten in de staat Zo’n 55.000 klanten zaten vrijdag zonder stroom. Volgens ambtenaren zijn ten minste twee mensen omgekomen als gevolg van de recente stormen.

READ  Australië PMI, Japan Jibun Flash PMI, nieuwe maanjaarvakantie

De situatie bleef verslechteren in de centrale kustgebieden van de staat en de Salinas-vallei – vaak genoemd De “slakom” van het land Vanwege de bladgroenten en andere groenten die daar worden verbouwd. In sommige delen van de regio stonden wegen onder water en waren de belangrijkste evacuatieroutes onbegaanbaar. Een afzonderlijke dijkdoorbraak vond plaats op bijna 240 kilometer van Pajaro in de gemeenschap van Cutler in Tulare County.

Voorspellers voorspellen dat deze onophoudelijke regen tot volgende week zal aanhouden.

Hoewel het belangrijkste vocht dat verband houdt met de atmosferische rivier op vrijdag naar binnen trekt, wordt aan het eind van zaterdag en zondag extra matige tot zware regen verwacht in Midden- en Noord-Californië. Later zal naar verwachting een andere atmosferische rivier uit de buurt van Hawaï aan land komen.

Tegen dinsdag zou er langs de kust 3 tot 6 inch regen kunnen vallen, met dubbelcijferige realisatietotalen op de hoogste toppen van de Sierra Nevada. Er wordt voorspeld dat er nog eens 4 tot 8 voet sneeuw zal vallen, wat kan leiden tot meer overstromingen, snel smeltende sneeuw en lawines.

Er is een overstromingswacht van kracht voor gebieden onder de 4.000 voet hoogte in Midden- en Noord-Californië. Het National Weather Service-kantoor in Hanford, Californië, zei dat veel kreken en rivieren die vrijdag in overstromingsfase waren, het hele weekend zullen blijven stijgen.

De weerdienst begon vrijdag met het afgeven van flitsoverstromingswaarschuwingen toen kreken en beekjes in brullende snelheden veranderden in combinatie met zware regenval en smeltende sneeuw.

Springville, een gemeenschap van ongeveer 1.000 inwoners langs Highway 190 in Tulare County in centraal Californië, werd in de vroege ochtenduren onder een ernstige “flitsoverstromingsnoodsituatie” geplaatst.

READ  De winnaar van het spel van James Harden tilde de Sixers naar een overwinning van 116-115 overuren om de reeks met de Boston Celtics in evenwicht te brengen.

‘Dit is een bijzonder gevaarlijke situatie. Zoek nu hoger gelegen grond!’ Dat waarschuwde de weerdienst in Hanford.

Drone-opnamen onthuld Tientallen huizen drijven in het water, minstens één gebouw is ingestort en vele staan ​​op de rand van vernietiging.

In een online waarschuwing aan de bewoners beschreef de Tulare County Resource Management Agency de overstroming als “ongekend”.

Tulare County, ten zuidoosten van Fresno en ten noordoosten van Bakersfield, registreerde 4,3 inch regen in de 24 uur die eindigde op zaterdagochtend. Er staat drie tot acht voet water in het Sierra-sneeuwpakket – dat op de meeste plaatsen hoog is – wat betekent dat de atmosferische rivierwarmte snel genoeg water kan smelten om de hoeveelheid die tijdens sneeuwstormen in kreken en beekjes wordt gedumpt, te verdubbelen.

Ondertussen proberen berggemeenschappen in de Sierra uit te zoeken waar ze hun steeds opeenhopende sneeuw kunnen laten. Hoewel de meeste sneeuw boven de 8000 voet valt, is er regen gevallen in de pluizige sneeuw eronder.

Het Central Sierra Snow Lab aan de Interstate 80 nabij Donner Pass, bijna 2.000 voet, mat vrijdag een “door regen doordrenkte” 9,3 inch sneeuw en bereikte 617 inch sinds oktober.

Het veranderde de sneeuw in cementachtige modder, die in sommige gevallen structurele instorting veroorzaakte. In andere gevallen is een hoog lawinegevaar een punt van zorg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *