India kondigt aan de Hyperloop te willen bouwen


 

Hyperloop
De testbaan van Virgin Hyperloop in Nevada

De Indiase regering heeft haar goedkeuring gegeven aan een project om Mumbai te verbinden met Pune middels de Hyperloop. Het gaat hierbij om een afstand van rond de 160 kilometer. Als het project werkelijkheid wordt, heeft Inda daarmee in een klap het meest geavanceerde transportsysteem ter wereld.

De Hyperloop is een levitatietrein, zwevend op een luchtkussen, die magnetisch wordt voorbewogen door een zo goed als vacuümgetrokken buis om de luchtweerstand tot een minimum te beperken. Ze zou snelheden moeten kunnen bereiken van 1080 kilometer per uur.

Hoewel er in verschillende landen aan wordt gewerkt hebben, hebben sceptische specialisten kritische kanttekeningen geplaatst bij de financiële haalbaarheid en veiligheid van deze nieuwe vorm van landtransport. Maar medio vorige maand voerde Virgin Hyperloop uit de VS als eerste een succesvolle test uit op hun 500 meter lange testbaan in Nevada in een speciaal daarvoor ontwikkelde capsule, de z.g. XP-2, waarin twee mensen kunnen plaatsnemen. Commerciële wagons zullen straks ruimte bieden aan 28 personen en kunnen met intervallen van slechts enkele seconden na elkaar de baan bereizen.

Redactie, India, hyperloop
De speciaal voor de test ontwikkelde Xp-2

Dat test vond plaats onder het toeziend oog van de in industriële kringen algemeen erkende Independent Safety Assessor (ISA) Certifier. Dat betekende een belangrijke stap voorwaarts in de verdere ontwikkeling van het transportsysteem. ‘Met deze test hebben we bewezen, dat Virgin Hyperloop passagiers veilig kan transporteren met een capsule in een vacuüm omgeving, hetgeen bevestigd is door een onafhankelijke derde partij’, zo zei Virgin Hyperloop CEO Jay Walder na afloop van de test.

Virgin Hyperloop kondigde tevens aan een haalbaarheidsstudie uit te voeren in samenwerking met Bangalore Airport in India, om deze luchthaven met de hyperloop te verbinden met het stadscentrum. De studie moet binnen een jaar worden afgerond. Een eerste analyse toont aan dat het systeem duizenden mensen binnen tien minuten naar het stadscentrum moet kunnen brengen. Met deze versnelde ontwikkelingen is het niet ondenkbaar, dat India binnen jaren, in plaats van decennia, reeds over dit revolutionaire transportsysteem zal kunnen beschikken.

Bron: TTR

 


Redactie
Over Redactie 663 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

  1. Als ze dan ook het kaste systeem afschaffen en de vrouwrn niet meer als vogelvrij misbruiken dan zou het een stukje vooruitgang in de beschaving lijken

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*