Hulp van jonge monniken bij een crematie


Crematie met laatste groet monniken voor één dag

 

24880015791_bd44cf4b19_k

 

Crematie van een buurvrouw in ons dorpje Sansaikom.

Een groepje jonge monniken heeft de laatste groet gebracht aan de overleden vrouw, net voor ze gecremeerd gaat worden. De twee kleine jongens zijn neefjes van de overledene en proberen door op de dag van de crematie te leven als een monnik haar een betere plaats te geven in haar volgend leven. Ook in de tussentijd, terwijl ze wacht op een wedergeboorte, gaat ze het beter hebben doordat de jongens dit offer brengen.  Mocht ze in de hel terechtkomen, dan zal ze er sneller mogen vertrekken. Wordt ze in de hemel opgenomen  dan zal ze een plaatsje dichter bij de Boeddha mogen zitten.

Over een paar maanden, tot een paar jaar zal ze bij haar wedergeboorte, een beetje dichter bij een rijk leven staan. Bedankt Uerth en Art !


Lode Engelen
Over Lode Engelen 267 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952. Hield zich in actieve carrière bezig met röntgenapparatuur. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is hij met levensgezellin Pat, een Thaise antropologe, permanent in Thailand gaan wonen. Lode is amateur-fotograaf, en probeert leven en cultuur van de Thai vast te leggen. Pat is de perfecte partner om hiervoor deuren te openen. Meer werk van Lode op LodeEngelen.be