Thailand. Hua Hin op zoek naar heropening


Met rond de 700 infecties is Hua Hin een Covid-19 hotspot. Toch worden er, in navolging van Phuket, plannen gemaakt om met het begin van het hoogseizoen in oktober, deze badplaats, 240 kilometer ten zuiden van Bangkok weer open te stellen. Voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers wel te verstaan.

Om de zwaargehavende toeristenindustrie nieuw leven in te blazen wil de Thaise overheid tegen die tijd een aantal toeristische zones openstellen voor ingeënte internationale toeristen. Daarbij wordt gedacht aan landen zoals China, Duitsland, Scandinavische landen, het Verenigd Koninkrijk en Japan.

Om dit te verwezenlijken steunt de overheid daarbij zwaar op de inspanningen van de privésector. Die heeft zich bereid verklaard de officieel neergelegde criteria en richtlijnen te volgen.

Volgens Krod Rojanastien, een lid van het comité van de Thai Chamber of Commerce die de samenwerking tussen overheid en privésector coördineert, heeft Hua Hin alle potentie om te worden opgenomen in het heropeningsplan. In eerste instantie zouden toeristen uitsluitend worden toegelaten tot Hua Hin-stad en het aanliggende district Nong Kae met 182 hotels.

Onder het plan, dat de naam Hua Hin Recharge kreeg, wordt aan toeristen met bewijs van inenting toegestaan naar het Suvarnabhumi vliegveld te vliegen. Daar zullen ze bij aankomst een RT-PCR test moeten ondergaan en de Thailand Plus app moeten activeren voordat ze met een privé transfer naar Hua Hin kunnen. Ook kunnen ze per privéjet rechtstreeks naar Hua Hin vliegen.

Als het Hua Hin Recharge plan doorgaat hoopt de lokale reisindustrie een 100,000 internationale toeristen te kunnen verwelkomen, goed voor een omzet van 1.2 miljard baht. Maar om dit plan ten uitvoer te brengen, moeten eerst alle mensen werkzaam in de toeristenbranche en gerelateerde bedrijven worden gevaccineerd, waarvoor 353,498 doses vaccins nodig zijn. Met de inentingen mag dan niet later dan 1 juni worden begonnen.

Het Hua Hin Recharge plan zal op 6 mei worden voorgelegd aan de National Tourism Policy Committee en moet na goedkeuring daarna ook de instemming krijgen van het Centre for Covid-19 Situation Administration.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 791 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*