Houdt Heat tegen in Game 4 om een ​​3-1 voorsprong te nemen, gaat voor het eerst naar het kampioenschap

Nikola Jokic en de Denver Nuggets zijn nu slechts één overwinning verwijderd van hun eerste NBA-titel.

De Nuggets, nadat ze Jokic vroeg hadden verloren aan een enkelblessure en later vertraging hadden opgelopen door vuile problemen, hielden vrijdagavond de Miami Heat 108-95 tegen in het Kazeya Center in Miami. De Nuggets hebben nu een voorsprong van 3-1 in de reeks die hun eerste kampioenschap zou kunnen behalen in Ball Arena in Denver, op weg naar Game 5 van maandagavond.

Laat in het eerste kwart rolde Jokic hard met zijn enkel nadat hij op de voet van hittebewaker Max Struss landde. Hij verliet het spel en ging even naar de kleedkamer, maar keerde een paar minuten later terug op de bank.

Gelukkig voor Denver ging het goed met Jokic. Hij boorde een diepe 3-pointer onmiddellijk na zijn terugkeer in het spel en eindigde de eerste helft met 16 punten en vijf rebounds. De Nuggets gingen met een voorsprong van vijf punten de rust in.

Daarna, zoals ze dit seizoen al zo vaak hebben gedaan, namen de Nuggets het over in het derde kwartaal. Ze openden de periode met een 10-4 run die hen hun eerste dubbelcijferige voorsprong van de wedstrijd opleverde.

Hoewel de periode een beetje anders was – een periode van ongeveer acht minuten met onder meer een gebroken velg als gevolg van een Bam Adebayo-dunk, een medisch noodgeval achter de Heat-bank en een verhit debat over augurken op ABC – veranderde Gordon een alley-oop van Jokic en een late 3-pointer om Denver met een achterstand van 13 te sturen bij het ingaan van het laatste kwart.

READ  Nadat een uitbarsting in Miami het seizoen van de Celtics verkortte, heeft iedereen de schuld

De Nuggets liepen vrijdagavond weg in Game 4 in Miami om een ​​3-1 voorsprong te nemen in de NBA Finals. (Mike Ehrman/Getty Images)

The Heat profiteerde van een genereuze foutcall op Jokic vroeg in de vierde inning die hem voor meer tijd naar de bank stuurde. Nou ja, dat deden ze tenminste meteen. Miami bracht de wedstrijd onmiddellijk terug tot op vijf punten en leek klaar om te gaan rennen en de reeks opzij te zetten. Maar het leek erop dat ze dichtbij kwamen.

De Nuggets hielden de Heat op afstand totdat Jokic opnieuw scoorde in de buurt van de vier minuten, waarbij hij een antwoord bedacht op elke aanval die ze maakten voordat hij de aanval van Miami volledig stopte. The Heat scoorde vier punten laat in meer dan vier minuten, terwijl de Nuggets wegliepen met een overwinning van 13 punten.

Gordon leidde de Nuggets met 27 punten in de overwinning. Jokic eindigde met 23 punten en 12 rebounds. Jamal Murray voegde 15 punten en 12 assists toe, terwijl Bruce Brown 21 punten op de bank zette. De Nuggets schoten 50% van achter de 3-puntslijn.

Jimmy Butler leidde de Heat met 25 punten, zeven rebounds en zeven assists. Adebayo voegde 20 punten en 11 rebounds toe.

Game 5 van de serie staat maandagavond op het programma in Denver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *