Hoteliers Chiang Mai wanhopig, mega-kortingen laatste strohalm


Hotels in Chiang Mai hebben de kamerprijzen tot 90% verlaagt in een wanhoopsoffensief de kamers gevuld te krijgen. La-Iad Bungsrithong, voorzitter van de Noordelijke afdeling van de Thai Hotel Association zegt dat toeristen de stad links laten liggen en de voorkeur geven aan een vakantieverblijf aan de kust. De zware luchtverontreiniging die de stad jaarlijks in de maanden maart tot mei onder een verstikkende deken smoort zal daar zeker aan bijdragen.

Bosbranden in de natuurreservaten rondom de stad zorgen jaarlijks voor overlast.

Normaal gesproken zijn er in de stad ongeveer 60 duizend kamers beschikbaar in 2 tot 3 duizend hotels en gasthuizen. Ten gevolge van de Covid-19-pandemie zijn daar nu nog zo’n 25 duizend kamers van over, verspreidt over zo’n 1000 hotels. De bezetting in die hotels is op dit moment gemiddeld slechts 3%.

Ook voor volgende maand ziet het er niet goed uit. Het Songkran festival in april, wat Chiang Mai in andere jaren dagenlang in een groot waterfeest verandert, is normaal gesproken een van de drukste weken van het jaar is voor de branche. Voor dit jaar is de verwachte bezetting voor april nauwelijks beter dan maart, slechts 5% van de beschikbare kamers.

Het Songkran festival is voor Chiang Mai normaal gesproken een van de drukste weken van het jaar.

In 2019 bezochten 11 miljoen toeristen de stad en de omliggende gelijknamige provincie, vorig jaar waren dat er nog maar 1 miljoen en die kwamen met name in de eerste maanden van het jaar vlak voor de start van pandemie. 

Chiang Mai was enorm populair bij Chinese toeristen, maar die mogen van de Chinese overheid nog niet naar het buitenland reizen. La-Iad zegt: “Ondanks dat vaccinatie tegen Covid wereldwijd op gang komt kunnen toeristen uit veel landen nog niet reizen. Ook voor dit jaar zullen de binnenlandse toeristen onze belangrijkste markt zijn.”

Chinese toeristen

Ze voegt daar aan toe dat het Rati Lanna Riverside Spa Resort, waar ze algemeen directeur is, de kamer prijzen voor de lokale markt heeft verlaagt van 13 duizend baht naar 1500 baht.

“Hotels worden door de situatie ook gedwongen om nieuwe manieren te verkennen om geld te verdienen. Ongeveer 30 hotels, allemaal 4- en 5-sterrenaccommodaties, bieden ‘drive-thru’-foodservice aan.” Zo verkoopt haar eigen resort nu Moo Ping, gegrilde varkensvlees spiesjes, met kleefrijst voor 60 baht. Ook zijn er sandwiches van eigen gemaakt brood beschikbaar.

La-Iad Bungsrithong

La-Iad zegt dat hotelexploitanten ook een beroep doen op het Chiang Mai-kantoor van de Tourism Authority of Thailand om bezoekers van de provincie een waardebon van 500 baht te geven die kan worden ingewisseld in hotelrestaurants. Ze zegt dat de autoriteit ook meer moet doen om interprovinciale reizen te promoten, met name vanuit het zuiden en noordoosten van het land.

Ook op Trefpunt Azie: 5-sterren hotels in Chiang Mai verkopen eten op straat


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 791 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

  1. Je moet wel levensmoe zijn om tijdens deze periode naar Chiang Mai te gaan. Misschien kan een complete boycot van de regio de overheid ertoe aanzetten om nu eens eindelijk komaf te maken met de luchtvervuiling. Als ze dit even kordaat aanpakken als Covid moet dat lukken en voor de volksgezondheid is het even belangrijk

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*