Hong Kong-aandelen daalden met 2%, gesleept door eigendom en technologie; Aziatische markten waren gemengd

58 minuten geleden

Adani-aandelen stegen een paar centimeter nadat de voorzitter de openbaarmakingsnormen van het bedrijf opnieuw had bevestigd

De voorzitter van de Adani Group bevestigde dinsdag de onthullingen van het bedrijf dat er geen inbreuk was gevonden en dat het Hindenburg-rapport valse informatie bevatte.

“Dit rapport is een combinatie van gerichte verkeerde informatie en in diskrediet gebrachte beschuldigingen, waarvan de meeste dateren van 2004 tot 2015”, zei de voorzitter van de groep, Gautam Adani, in een aandeelhouderstoespraak tijdens de jaarlijkse algemene vergadering.

Hij zei dat een expertpanel die de zaak onderzocht, geen tekortkomingen in de regelgeving had gevonden en dat de onthullingen van het panel “geen gevallen van schendingen” bevestigden.

De aandelen van Adani Enterprise stegen met 0,56%, terwijl Adani Transmission met 1,58% steeg. Adani Green voegde 1,52% toe.

– Lee Ying Shan

4 uur geleden

Volgens de professor zou China een grotere rol moeten spelen in de onderhandelingen over schuldsanering voor kwetsbare landen

Mauro Guillen, een professor aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania, zei dat het Westen niet genoeg had gedaan om China aan de onderhandelingstafel te krijgen.

De VS en Europa zouden met China moeten praten over schuldherstructurering voor kwetsbare landen, omdat “China geld heeft” en invloed heeft op veel landen, vertelde Gillen aan CNBC’s “Squawk Box Asia”.

Zijn opmerkingen kwamen tijdens een bijeenkomst van de 20 leden tellende groep ministers van Financiën in Gandhinagar, India.

Er is nog steeds geen vooruitgang met betrekking tot de hoeveelheid hulp die zal worden gegeven aan lage-inkomenslanden die een schuldsanering nodig hebben.

Guillen wees erop dat het gebrek aan betrokkenheid van China te wijten zou kunnen zijn aan zijn eigen binnenlandse problemen. “Er is veel druk op president Xi om de stimulans voor zijn eigen economie te organiseren”, zei hij. “China geeft er misschien de voorkeur aan zich voorlopig op zijn eigen problemen te concentreren, in plaats van de problemen van anderen op te lossen.”

READ  Janet Yellen had kritiek op de manier waarop China omgaat met Amerikaanse bedrijven

-Charmaine Jacob

3 uur ervoor

Vastgoed- en technologieaandelen waren de verliezers, aangezien de Hang Seng meer dan 2% daalde.

Vastgoed- en technologieaandelen leidden verliezen op de Hang Seng-index, die meer dan 2% daalde.

Vastgoedontwikkelaar Langfour Group was de grootste verliezer op de index, met zijn aandelen die meer dan 9% daalden, terwijl Country Garden Holdings een daling van 6,67% zag.

Op het gebied van technologie daalden de aandelen van JD Health International met meer dan 5%, de grootste verliezer van de sector, terwijl Alibaba Group-dochter Alibaba Health Information Technology met 4,2% daalde.

4 uur geleden

De RBA hield de rente stabiel uit angst voor een daling van de inflatie en een verdere daling van de productiegroei

De Reserve Bank of Australia overweegt tijdens haar vergadering in juli of ze de rente stabiel moet houden of met 25 basispunten moet verhogen. De notulen onthuld.

De centrale bank besloot uiteindelijk de tarieven ongewijzigd te laten, omdat het monetaire beleid “duidelijk beperkt” was tegen de heersende 4,1% contante rente en dat de hypotheekrentebetalingen in mei het hoogst waren.

Het erkende ook dat de inflatie vertraagt, en dit zal de opwaartse risico’s voor de inflatieverwachtingen op middellange termijn helpen verminderen.

De bank zei dat als de rente zou worden verhoogd, de productiegroei langzamer zou zijn dan verwacht, en merkte op dat er “aanzienlijke onzekerheid” was in de consumptie van huishoudens.

Lees hier meer.

– Lim Hui Jee

6 uur geleden

China’s Evergrande rapporteert grotere verliezen voor 2021 en 2022, meer verplichtingen

De Chinese vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group boekte forse verliezen in zijn langetermijnresultaten voor 2021 en 2022.

Het bedrijf ziet een totaal nettoverlies van 686,2 miljard yuan (95,68 miljard dollar) in 2021 en een totaal nettoverlies van 125,8 miljard in 2022.

Tegen 2022 zal de De meeste verliezen Verliezen in verband met terugname van land, verliezen op financiële activa en andere niet-operationele verliezen bedroegen in totaal 69,37 miljard yuan.

READ  Aandelen dalen terwijl Chinese cijfers de vrees voor economische vertraging aanwakkeren

De totale passiva van Evergrande bedroegen vorig jaar 2,35 biljoen yuan, een stijging van 23%. Vergeleken met 2020De totale activa bedroegen 1,8 biljoen yuan, 20% minder dan twee jaar geleden.

– Lim Hui Jee

7 uur geleden

CNBC Pro: na 80% rally voor Bitcoin, voorspellen marktexperts waar het naartoe zal gaan in 2023

Na een stijging van meer dan 80% in de prijs van bitcoin in de eerste helft van 2023, vertellen cryptomarktwatchers aan CNBC Pro hoe ze verwachten dat de cryptocurrency later in het jaar zal presteren.

Carol Alexander, hoogleraar financiën aan de Universiteit van Sussex, Jeff Kendrick van Standard Chartered en Antony Trenchev, CEO van cryptoleningbedrijf Nexo, spraken hun voorspellingen uit.

CNBC Pro-abonnees kunnen hier meer lezen.

-Ryan Brown

7 uur geleden

CNBC Pro: Barclays ziet ‘beperkt voordeel’ van AI-hype boven winst voor deze Europese chipaandelen

Volgens Barclays staan ​​Europese halfgeleideraandelen een “lastig kwartaal” te wachten vanwege een “volatiel winstseizoen” dat deze week begint.

De investeringsbank schetste de belangrijkste winstverwachtingen voor ASML, Nokia, STMicro en Infineon en de middellangetermijnvooruitzichten voor chipaandelen.

CNBC Pro-abonnees kunnen hier meer lezen.

-Ganesh Rao

12 uur geleden

Technologiesoftware ETF bereikt nieuw hoogste punt in 52 weken

De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF steeg maandag 1,2% en bereikte een nieuw hoogtepunt in 52 weken.

De ETF, die gericht is op blootstelling aan software, interactieve media en aanverwante bedrijven, is in 2023 met bijna 42% gestegen. Ondertussen steeg de VanEck Semiconductor ETF vanaf maandagmiddag met 56,3% year-to-date, een stijging van meer dan 1%. Verzamelen.

Bekijk de grafiek…

Technologie Software ETF

15 uur geleden

Meer dan 40 S&P 500-aandelen bereikten nieuwe hoogtepunten in 52 weken

De S&P 500 steeg maandagochtend licht met 0,3%, maar 43 componenten van de bredere marktindex stegen naar nieuwe hoogtepunten in 52 weken, waaronder het hoogste niveau in enkele decennia.

READ  Manchester City wint Premier League-titel met Arsenal-nederlaag

Het bezit van Booking steeg tot een hoogtepunt van $ 2.938,38, een recordhoogte sinds de beursintroductie van reisvoorraad in 1999.

Sinds zijn debuut in 1983 heeft Cintas recordhoogtes bereikt. De leverancier van bedrijfskleding bereikte een hoogtepunt van $ 503,70. Cintas boekte afgelopen weekend een hit, met een fiscale vierde kwartaalwinst van $ 3,33 per aandeel op een omzet van $ 2,28 miljard.

Ongediertebestrijdingsbedrijf Rollins bereikte $ 44,78, het hoogste sinds het in 1968 op de New York Stock Exchange begon te handelen.

Darla Mercado, Chris Hayes

13 uur geleden

Hoe Nasdaq 100 Rebalancing van invloed is op Megacap Tech

Er beginnen details naar buiten te komen over de herbalancering van de Nasdaq 100 die op 24 juli van kracht wordt.

Volgens Goldman Sachs zijn Nvidia en Microsoft de aandelen die de grootste neerwaartse veranderingen zullen ondergaan als onderdeel van de herstructurering, en zal Apple het grootste aandeel in de groep zijn, maar met een kleiner gewicht dan het momenteel is.

Lees meer over de veranderingen in de index en de mogelijke impact op aandelen bij CNBC Pro.

– Jesse Pond

19 uur geleden

De productiegroei in de regio New York stokt, blijkt uit een Fed-enquête

De productieactiviteit in de regio New York kwam in juli bijna tot stilstand, waarbij bijna evenveel bedrijven een korte expansie meldden.

De Empire State Manufacturing Survey van de New York Federal Reserve daalde met 6 punten tot 1,1. Volgens Dow Jones was Wall Street op zoek naar een waarde van nul.

Nieuwe orders bleven ongewijzigd op 3,3, terwijl de export met 8,6 punten daalde en de voorraden met 4,8 punten daalden tot -10,8. Er was goed nieuws over de inflatie, waarbij zowel de betaalde prijs als de ontvangen indices met meer dan 5 punten daalden.

-Jef Cox

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *