Hollywood-studio’s onderhandelen om acteursstaking te voorkomen – DW – 13-07-2023

Hoofdvak van Hollywood Afbeelding En televisiestudio’s en bemiddelaars waren woensdag op het laatste moment in gesprek Voorkom een ​​tweede industriële staking.

De grootste vakbond van Hollywood, SAG-AFTRA, algemeen bekend als de Screen Actors Guild, heeft toestemming gegeven voor een staking als er voor middernacht (donderdag 07.00 uur GMT/UTC) in Los Angeles geen overeenstemming wordt bereikt.

Sterren op de A-lijst, waaronder Jennifer Lawrence en Meryl Streep, hebben hun steun verleend aan industriële actie. Als de staking doorgaat, kunnen de sterren volgende week geen nieuwe releases promoten of branche-evenementen zoals Comic-Con bijwonen.

De vakbond vertegenwoordigt ongeveer 160.000 acteurs en televisie- en radiopresentatoren en andere mediaprofessionals.

Schrijvers marcheren nu al twee maanden met de steun van de acteursvakbondFoto: Robert Hanashiro/USA TODAY/Image Alliance

Wat zijn de eisen van de vakbond?

SAG-AFTRA eist hogere vergoedingen van streamingdiensten en hogere lonen om inflatie tegen te gaan.

Naast een salaris terwijl ze werken, verdienen acteurs een “restbedrag” elke keer dat een productie waarin ze schitteren wordt uitgezonden op het netwerk of de kabel.

Streamingdiensten als Netflix en Disney+ geven echter geen kijkcijfers vrij en betalen acteurs hetzelfde, ongeacht het publiek.

Ook eist de vakbond veiligheidsmaatregelen in de omliggende gebieden Toepassing van kunstmatige intelligentie (AI).. Acteurs moeten zich ertoe verbinden hun digitale beelden niet zonder hun toestemming te gebruiken.

Wat is er tot nu toe gebeurd in de onderhandelingen?

Dinsdag stemden vakbondsonderhandelaars in met het verzoek van de studio om een ​​federale bemiddelaar in te schakelen.

SAG-AFTRA zei dat studiovertegenwoordigers “ons vertrouwen hebben misbruikt” door informatie naar de media te lekken en dat er geen verandering zou komen in de woensdagavonddeadline die aanleiding was voor de staking.

READ  Californië zet zich schrap voor zeldzame weersomstandigheden, waaronder sneeuwstormen en sneeuw

“We geloven niet dat werkgevers de intentie hebben om te onderhandelen over een akkoord”, zei de vakbond eind dinsdag in een verklaring. “De tijd raakt op.”

Een ‘dubbele staking’ zou bijna de hele productie kunnen stilleggen

De door SAG-AFTRA bedreigde staking volgt op een soortgelijke actie van de belangrijkste schrijversvakbond in de branche.

Begin mei waren er ongeveer 11.500 leden De Writers Guild of America (WGA) is in staking gegaan.

Dit beïnvloedde een groot deel van de productie voor het herfst-tv-seizoen en de opnames van enkele films met een groot budget.

De Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) zei dat het “royale” loonsverhogingen had aangeboden, maar niet met alle eisen kon instemmen.

Als SAG-AFTRA een staking aankondigt, zal dit leiden tot een “dubbele staking” die sinds de jaren zestig niet meer in Hollywood is gezien en de meeste Amerikaanse film- en televisieproducties stopzetten.

sdi/msh (Reuters, AFP)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *