Hoe voelt Cor zich happy?

Hoe lang woon jij al in Bangkok? Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. Wanneer ik dan antwoord, ‘veertien jaar’, dan wordt er in de meeste gevallen geschokt gereageerd. Of verrukt. Maar meestal geschokt.
De verrukking is meestal afkomstig van toeristen. Het schok-effect wordt in vrijwel alle gevallen ondergaan door collega’s die ook in het onderwijs werken. ‘Hoe houd je het uit?’  lees ik meestal in de gezichten. Hoe ik het uithoud? Gewoon, ik ben namelijk van top tot teen verthaid. Want ik;

– bewaar het wisselgeld voor de bus in mijn oorschelp.
– noem iemand die Steve heet, geen Steve, maar ‘Sa-teve.
– wacht op de bus in de schaduw van een lantaarnpaal
– ren bij het minste of geringste vermoeden van een opkomende
verkoudheid naar de apotheek en vraag om een mondkapje en
antibiotica.
– doe al mijn boodschappen met een customercard, een
bonuspuntenkaart, en een Hello Kitty Top Up Servicecard.
– meen dat de pizza’s van de Pizza Company echte pizza’s zijn.
– sprenkel genereuze hoeveelheden ketchup over die pizza’s
– vind universiteitsstudentes die in amazonezit achterop een motor
achteloos make-up aanbrengen, terwijl zij hun smartphone bevingeren
bij een snelheid van 90 kilometer per uur, een volkomen normaal
verschijnsel.
– geloof dat het lezen van een boek hoofdpijn veroorzaakt.
– vraag me af waar al die bleekgezichten vandaan komen.
– heb zojuist mijn huis roze laten schilderen.
– geloof dat naar de 7-Eleven fietsen een duursport is.
– spendeer uren in Mega Malls om te kijken naar dingen die ik mij
helemaal niet kan veroorloven.
– loop in het weekend het liefst de hele dag op straat in mijn pyjama.
– ben een fan van Liverpool, Arsenal en Man U.
– loop het liefst op Crocs.

Ik ga gewoon graag op in de massa. Dan is het hier prima uit te houden…

Zo doet Cor dat. In het rode pakje. Vijftiende rij van boven, zesde van rechts. Of links.
Cor Verhoef
Over Cor Verhoef 41 Artikelen
Geboren Rotterdammer Cor Verhoef werkt sinds 2004 als leraar Engels aan de Nairong middelbare school in Bangkok, de metropool waar met zijn echtgenote en docent Ning (‘Priceless woman’) woont. Na zijn opleiding aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam en Omstreken werkte hij in de horeca en als reisagent in Mexico en Guatemala. Via de NBBS belandde hij in najaar 2001 in Thailand. Inmiddels zijn Cor en Ning de trotse ouders van zoon Leon.

2 Comments

  1. Cor, heb weer hartelijk zitten lachen. Moet dringend bij je in de leer om mijn leven hier harmonieuzer te maken…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.