Hoe Republikeinen in Californië kunnen beslissen over de opvolger van Dianne Feinstein

Maar de Republikeinen in Californië vormen een aparte minderheidsgroep in de blauwe staat – ze vormen ongeveer een derde van het electoraat – en het zou anders kunnen zijn. Republikeinen zouden de hele verkiezing kunnen omgooien en eindigen als een race tegen een democraat om Feinstein te vervangen. Ik weet niet wie er profiteert.

De campagne van Porter lijkt geobsedeerd door het idee. Mijn POLITICO-collega Chris Cadelago meldt dat een dergelijk scenario “vaak de vraag oproept” tijdens ontmoetingen tussen de campagnestaf van Porter en democratische activisten.

Hier zijn de voorwaarden die nodig zijn om dat te laten gebeuren, en wat het betekent voor de algemene verkiezingen van november:

Polling in deze race komt met een groot voorbehoud

Zoals daarin vermeld Een recent onderzoek door de University of California, Berkeley’s Institute for Governmental StudiesDeze week komt de race echt neer op een Republikein in de laatste twee.

Eeuwigdurende GOP-kandidaat voor Senaat Eric Early heeft 18 procent steun onder de geregistreerde kiezers. Porter zit op 17 procent, Schiff op 14 procent en Lee op 9 procent. Slechts 60 procent van de Democratische stemmen in Californië zou een leidende democraat nodig hebben om in november te winnen – als dat GOP-nummer echt is.

“Met drie [Democrats]”Dan denk ik dat je een grotere kans hebt om naar voren te komen als een van de twee beste Republikeinse koplopers”, zei Mark DiCamillo, die de peiling leidde.

En er is reden om te denken dat de Republikeinse kandidaat Early een boost zou kunnen krijgen. Met de voorverkiezingen op Super Tuesday in 2024, zullen de presidentsverkiezingen grotendeels in evenwicht zijn en alle actie zit in de GOP-race.

READ  Pope heeft de geverifieerde status op Twitter verloren, de Amerikaanse basketballer LeBron James wel

Maar de weg naar twee democratische partijen is niet onmogelijk

Enkele factoren kunnen dit jaar tot een democratisch conflict leiden.

Ten eerste kunnen de cijfers van Early te hoog zijn. Hij is de enige Republikeinse kandidaat die in de enquête wordt vermeld, maar hij zal waarschijnlijk met anderen worden geconfronteerd. Bij de voorverkiezingen van de Senaat van vorig jaar waren er 10 kandidaten die zich identificeerden als Republikeinen – waarbij Mark Meuser, die op de tweede plaats eindigde, slechts 15 procent van de stemmen kreeg.

Hoewel de drie Democratische leden van het Congres vaak met elkaar verbonden zijn, suggereren peilingen en gegevens over fondsenwerving dat Porter en Schiff momenteel in een andere klasse zitten dan Lee. te Lee’s interne voorverkiezingen Ze heeft slechts 11 procent. De enige zwarte kandidaat in de race staat achter Porter en Schiff bij het inzamelen van geld. Eind maart had Lee $ 1,2 miljoen in contanten bij de hand, minder dan Porter ($ 9,5 miljoen) en Schiff ($ 24,7 miljoen).

“Het is een open vraag hoe Lee zal concurreren,” zei DeCamillo, de UC-Berkeley-enquête. “Als ze genoeg geld heeft om haar boodschap naar buiten te brengen, heeft ze zeker een verhaal.” Als hij nog steeds achter staat, vergroot dat de kans dat de twee beste Democraten, Porter en Schiff, doorgaan.

READ  Tamar Hamlin twitterde dat hij vanuit huis naar de playoff-wedstrijd van Bills zal kijken

De Californische gouverneur Gavin Newsom heeft beloofd een zwarte vrouw aan te stellen als Feinstein voor het einde van haar termijn met pensioen gaat of overlijdt. Als hij die belofte zou nakomen en in plaats daarvan voor Lee zou kiezen, zou dat haar een enorme boost geven.

In een race tussen twee Democraten mogen de Republikeinen beslissen

Geen van de Democraten die zich kandidaat stellen voor de zetel van Feinstein heeft een voor de hand liggend pad om de Democraten van de staat te verenigen of om partijoverschrijdende aantrekkingskracht op te bouwen om Republikeinen aan te trekken.

Van de drie Democratische kandidaten is het stemgedrag van Schiff het minst liberaal. Op papier zou dat erg aantrekkelijk zijn voor Republikeinse kiezers. Maar Schiff is vooral bekend vanwege zijn rol in het onderzoek naar en de afzetting van de toenmalige president Donald Trump – een stap die de Republikeinen van de staat ernstig zou vervreemden.

Hij is een slechterik in GOP-kringen als voorzitter van het Huis Kevin McCarthy Maakte er een punt van om hem uit de inlichtingencommissie te zetten, en een eerste termijn GOP-lid schopte Schiff de kamer uit voor een volledige omkering van het lot van de vertegenwoordiger. George Santos (RN.Y.), beschuldigde dader.

Er is altijd de mogelijkheid dat Republikeinen een tegenstem uitbrengen. In 2018 trok de voormalige president van de senaat, Kevin de León, die nu lid is van de gemeenteraad van Los Angeles, veel Republikeinse stemmen, ondanks het feit dat hij Feinstein van links uitdaagde.

READ  Bij de ergste vliegtuigcrash in Nepal in vijf jaar zijn zeker 44 mensen om het leven gekomen

De grootste marges van Feinstein waren in het zwaar democratische Los Angeles (58 procent), San Francisco (63 procent) en Marin (65 procent) – ook al was het resultaat over de gehele staat 54-46. De Leons beste nummers kwamen uit Trump-land.

Het is onduidelijk of de liberaal Lee of Porter zal profiteren van de afkeer van Schiff door de Republikeinen. Een groot deel van hen mag de race leeg laten. In 2018 werden 12,5 miljoen stemmen uitgebracht in de gubernatoriale race van Newsom tegen de Republikein Dan Cox. Maar de race Feinstein-de León op hetzelfde stembiljet trok slechts 11,1 miljoen.

Hoewel er veel onbekende variabelen in zijn race zijn, lijkt één ding relatief zeker: het is onwaarschijnlijk dat de Republikeinse kandidaat zal winnen. Republikeinen hebben sinds 2006 geen verkiezingen over de gehele staat in Californië gewonnen, en de beste blootstelling aan een Republikeinse presidentskandidaat in de afgelopen jaren was voormalig president George W. Bush doorbrak in 2004 de grens van 40 procent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *