Hiphop heeft Microsporum Canis

Al maanden hompelt Hiphop met een huidprobleem. Hij hompelt want hij heeft maar drie poten en dat blijft wel zo, die drie, maar dat huidprobleem moet weg.

Die kwab is gekomen na het amputeren van zijn poot. Spierweefsel dat niet wordt gebruikt verdwijnt en dan komt er ruimte in het vel. De dierenarts (DA) wil dat niet weghalen om medische redenen, of kan dat niet, of heeft er geen zin in, enfin, dat wordt voor de kliniek in Udon Thani.

Ben een maand terug bij de DA en die constateert een infectie en komt er verband, kopkap en injectie alsmede een flesje antibiotica. Maar het wordt daarna alleen maar erger.

Maar eens zoeken in een forum (Kattenplaza) en op internet en dan voor mijzelf de conclusie trekken dat het wel een schimmel zal zijn. De meest voorkomende huidschimmel bij katten, tot wel 97 procent van de gevallen, is de Microsporum Canis. ‘Canis’ staat voor hond, maar schimmels zijn blind en doof tegelijk.

Die schimmel is besmettelijk naar andere dieren en ik heb er nog zeven! En de schimmel is besmettelijk naar mensen al houdt een gaaf vel de rommel wel buiten hoor. Water en zeep werken ook heilzaam.

Dus maar weer eens naar de DA; de prints en foto’s van internet meegenomen en meneer deelt mijn mening dat het een schimmel zal zijn. Maar welke, daarvoor moet een uitstrijkje naar het lab en dat heeft Nongkhai niet of men doet daar geen dieren. Udon heeft dat wel.

Dan maar een gokje nemen en ik krijg mee een fles medicinale shampoo en acht capsules, uiteraard naamloos, maar de DA zegt dat het Itraconazole is en dat is een anti-schimmel middel.

Ik heb ervaring met het douchen van een kat. Die ervaring houdt in dat je net zo nat wordt als de kat zelf. Nu hoef ik dit wasmiddel maar EEN keer per week aan te brengen gelukkig.

De capsules moeten in vier delen. Dat is gehannes op een stukje printpapier met een scherpe vouw en een mesje, net alsof je een lijntje snuif klaarlegt en daar heb ik geen ervaring mee.

Het kwart van die piepkleine korreltjes moet daarna in een bakje en daar moet je een stukje makreel op fijn persen want katten zijn nog kieskeurig ook. De rest moet in een piepklein kommetje en onder folie bewaard tot morgen. Gehannes, dat is het.

Enfin, als meneer maar opknapt.

Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland