Het lichaam van Obama’s persoonlijke chef-kok is teruggevonden in het Martha’s Vineyard-meer

24 juli (Reuters) – Een paddle-boarder vermist uit een meer in de resortgemeenschap Martha’s Vineyard in Massachusetts was de persoonlijke chef-kok van voormalig president Barack Obama, aldus de autoriteiten.

Tafari Campbell, 45, was het onderwerp van een tweedaagse klopjacht nadat de paddle-boarder zondagavond onder water was gevonden in de Edgartown Great Pond nabij het huis van Obama.

Hij was chef-kok in het Witte Huis en kwam voor het gezin werken nadat Obama zijn tweede ambtstermijn in 2016 had beëindigd, zeiden de voormalige president en zijn vrouw, Michelle Obama, maandag in een verklaring.

“Tafari was een geliefd onderdeel van onze familie”, zeiden de Obama’s in een gezamenlijke verklaring. “Hij was … creatief en gepassioneerd door eten en het vermogen om mensen bij elkaar te brengen. In de jaren die volgden, leerden we hem kennen als een aardige, grappige, buitengewoon vriendelijke persoon die ons leven een beetje opfleurde.”

Duikers gingen zondag op zoek naar Campbell nadat ze een telefoontje hadden gekregen dat een mannelijke paddle-boarder het water in was gegaan en worstelde voordat hij onderging, zei de politie. Hij stond niet meer op.

Het lichaam van Campbell werd maandag geborgen in Edgartown’s Great Pond, zei de staatspolitie van Massachusetts.

Obama zei dat de chef-kok zijn vrouw, Sherris, en tweelingzonen achterlaat.

Op het moment van haar dood was Campbell, die in Dumfries, Virginia woonde, op bezoek bij Martha’s Vineyard, maar de Obama’s waren er niet, volgens de Massachusetts State Police.

De politie laat weten dat de autoriteiten zijn dood onderzoeken.

Rapportage door Sharon Bernstein; Lincoln feest bewerken

READ  Elon Musk en anderen roepen op tot pauze op AI, daarbij verwijzend naar 'gevaren voor de samenleving'

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *