Het lichaam van een vermiste man is hersteld van de instorting van een appartement in Iowa; Er ontbreken er nog twee

DAVENPORT, Iowa (AP) — Het lichaam van een van de drie vermiste personen nadat een gedeeltelijk ingestort flatgebouw is gevonden. De ontdekking werd gedaan in Davenport, Iowa, bevestigde een stadsambtenaar zondag.

Het lichaam van Brandon Colvin Sr. is zaterdag geborgen, zei stadswoordvoerster Sarah Ott. Twee andere mannen – de 51-jarige Ryan Hitchcock en de 60-jarige Daniel Brien – worden nog steeds vermist. Colvin, 42, was de eerste persoon waarvan werd bevestigd dat hij stierf bij de ineenstorting.

Andere details werden niet onmiddellijk vrijgegeven. Brien’s dochter, Nancy Brien Frezza, vertelde The Associated Press dat ze geen updates had ontvangen over de zoektocht naar haar vader.

Quad-City Times Colvin’s zoon, Brandon Colvin Jr., studeerde zaterdag af van de middelbare school. Hij en andere familieleden bleven op de plaats van de crash in de hoop op een wonder.

Het lichaam van Colvin werd gevonden een dag nadat de autoriteiten het einde van de zoektocht naar overlevenden hadden aangekondigdNaarmate de aandacht zich richt op het verbeteren van de structuur, kunnen herstelpogingen beginnen.

De overblijfselen van het zes verdiepingen tellende flatgebouw waren de eerste 24 tot 36 uur na de instorting op 28 mei constant in beweging en vormden een gevaar voor reddingswerkers die op zoek waren naar overlevenden, zeiden ambtenaren.

Stadsbestuurders zeiden eerder dat Colvin, Hitchcock en Brien “een grote kans hadden om thuis te zijn tijdens de ineenstorting”.

Ambtenaren zeiden dat de zoektocht naar het gebouw buitengewoon gevaarlijk was – het was constant aan het verschuiven en dreigde in te storten, waardoor reddingswerkers een groot risico liepen. Iowa taskforces beëindigden donderdag hun zoektocht naar overlevenden en begonnen zich te concentreren op het verbeteren van de infrastructuur voor reddingspogingen.

READ  Biden houdt preek over de erfenis van Martin Luther King: 'Het is tijd om te kiezen'

“We doen ons best om de bouwomstandigheden en de veiligheid van onze hulpverleners in evenwicht te houden”, vertelde brandweercommandant Mike Carlston aan verslaggevers. Hij zei dat de omstandigheden een reactie dwongen die “dagen en weken” kon duren in plaats van minuten of uren.

Burgemeester Mike Madsen zei dat de vuilnisbelt “een rustplaats zou kunnen zijn voor een aantal vermisten”.

De sloop van het eeuwenoude gebouw vordert temidden van vragen over waarom noch de eigenaar, noch stadsambtenaren de bewoners voor het gevaar waarschuwden, zelfs nadat een bouwkundig ingenieur meldde dat een muur van het eeuwenoude gebouw op instorten stond. stort in.

Stadsambtenaren en de eigenaar van het gebouw waren al maanden gewaarschuwd dat delen van het gebouw onstabiel waren, zo blijkt uit documenten die door de stad zijn vrijgegeven.

Huurders hebben de afgelopen jaren bij de stad geklaagd over een aantal problemen die volgens hen door vastgoedbeheerders zijn verwaarloosd, waaronder weken of zelfs maanden zonder verwarming of warm water, evenals schimmel- en waterlekken uit plafonds en toiletten. Hoewel stadsambtenaren probeerden enkele klachten te behandelen en evacuatiebevelen uitvaardigden voor individuele woningen, werd nooit een brede evacuatie bevolen, blijkt uit de gegevens.

Huidige en voormalige bewoners vertelden The Associated Press over interne scheuren in de muur, die uiteindelijk instortten en werden gemeld aan het gebouwbeheer.

Andrew Woldt, de eigenaar van het gebouw, gaf op 30 mei een verklaring af waarin hij zei: “Onze gedachten en gebeden zijn bij onze bewoners.” Sindsdien heeft hij geen verklaring afgegeven en pogingen om hem, zijn bedrijf en een persoon die vermoedelijk zijn advocaat is te bereiken, zijn niet succesvol geweest.

READ  De gesprekken over het Amerikaanse schuldplafond zijn over deze kwesties vastgelopen

Davenport Hotels LLC kocht het gebouw in 2021 in een deal van $ 4,2 miljoen, blijkt uit provinciale gegevens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *