Het is officieel. We zitten in een bullmarkt


New York
CNN

De S&P 500 eindigde de dag donderdag in een bullmarkt, met een rally van 20% ten opzichte van het meest recente dieptepunt, dat werd bereikt op 12 oktober 2022.

Gesteund door winsten in grote technologieaandelen, sloot de breed samengestelde index op 4.293,93 en overschreed daarmee de drempel die een bullmarkt van een bearmarkt scheidt – beleggerspraatjes gedurende een periode gekenmerkt door stijgende aandelenkoersen en toenemend optimisme op Wall Street.

De markten zijn de afgelopen negen maanden verrassend veerkrachtig geweest, aangezien de verliezers van 2022, zoals technologie en media, zijn hersteld van een rampzalig jaar in de hoop dat het slop van die industrieën voorbij is.

De afgelopen week zijn de markten in een stroomversnelling gekomen en daar is mogelijk een einde aan gekomen SchuldenplafondcrisisDe Federal Reserve zal renteverhogingen uitstellen tijdens haar vergadering in juni en is de laatste sterke reeks Economische statistieken.

Hoewel dit allemaal positief is voor de economie, vrezen analisten dat dit een kortetermijnrally zou kunnen zijn die investeerders zal bijten.

“We zijn erg laat in de economische cyclus en het zal langzaam beginnen en later dit jaar in een recessie terechtkomen”, vertelde Sameer Samana, senior wereldwijde marktstrateeg bij Wells Fargo Investments, aan CNN. “Het belangrijkste verschil voor ons is dat bullmarkten samenvallen met economische expansies, niet met economische contracties.”

Sinds de laatste bullmarkt hebben we echter onder meer een oorlog in Europa, een bankencrisis en een kredietcrisis gehad. Markten bevinden zich op onbekend terrein, en hoewel een hausse in Wall Street de eerste recessie zou kunnen zijn, “zeg je in deze markt nooit nooit”, zei Samana.

READ  Steph Curry, Jordan Pool Warriors vs Spurs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *