Het hoofd van Morgan Stanley voorspelt dat het beheerd vermogen $ 20 biljoen zal bereiken als gevolg van handelsvertraging

Ontvang gratis Morgan Stanley-updates

Morgan Stanley Chief Executive James Corman voorspelde dat de Wall Street-bank haar beheerd vermogen zou verdrievoudigen tot $ 20 biljoen, terwijl een serieuze impuls aan vermogensbeheer de trage handelsactiviteit in het tweede kwartaal niet kon compenseren.

Corman, die van plan is medio volgend jaar af te treden als CEO, heeft de uitbreiding van de stabiele activiteiten van Morgan Stanley geleid, zoals vermogens- en vermogensbeheer.

Ondanks die druk waren de inkomsten van Morgan Stanley onderhevig aan marktvolatiliteit, waarbij een scherpe daling van de inkomsten uit vastrentende waarden de winst van Morgan Stanley in het tweede kwartaal drukte. De nettowinst daalde met 13 procent op jaarbasis tot 2,2 miljard dollar, volgens schattingen van analisten.

Corman zei dinsdag echter dat de vermogensbeheeractiviteiten van de bank een “niet te stoppen kracht” zijn geworden, samen met de vermogensbeheerdivisie, die streeft naar $ 10 biljoen aan beheerd vermogen en uiteindelijk $ 20 biljoen zal bereiken. .

“Ik weet dat mensen me gek zullen noemen, en ik weet dat het het einde van mijn ambtstermijn is en dat ik dit soort dingen moet doen. Maar als je 5 procent [compounding] Over 14 jaar kom je uit op 20 biljoen dollar’, zei Gorman tegen analisten.

“Het lijkt nog ver weg. Maar ik ben 14 jaar geleden met deze baan begonnen en de 6,3 biljoen dollar die we vandaag hebben, is veel, veel minder. Het is dus mogelijk”, zei hij.

READ  Carvana-aandelen schieten omhoog naar deal van $ 1,2 miljard om schulden te verminderen Een belangrijke winstmaatstaf stijgt

Morgan Stanley-aandelen stegen meer dan 6 procent tijdens de ochtendhandel in New York.

Nu Corman aftreedt als CEO, wordt verwacht dat Morgan Stanley zijn opvolger zal kiezen uit een trio van Ted Pick, Andy Saperstein en Dan Simkowitz.

De tak voor vermogensbeheer van de bank, geleid door Saperstein, rapporteerde een omzet van 6,7 miljard dollar in het kwartaal, een stijging van 16 procent ten opzichte van een jaar eerder en hoger dan de schattingen van 6,5 miljard dollar. Het bedrijf haalde 89,5 miljard dollar aan netto nieuwe activa binnen, meer dan analisten hadden verwacht van 60,3 miljard dollar.

UBS-analisten beschreven de instroom van activa als “zeer sterk”.

De divisie bedrijfsobligaties van Morgan Stanley, die door Big wordt beheerd en investeringsbankieren en handel omvat, boekte een nettowinst van $ 5,65 miljard, een daling van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder en iets beter dan de analistenverwachtingen van $ 5,5 miljard.

De inkomsten uit investeringsbankieren waren minder dan $ 1,1 miljard, meer dan geschat op $ 1 miljard, en eindigden te midden van een terugval in contracten die meer dan een jaar van omzetdalingen kenden. De handel in vastrentende waarden daalde met 31 procent tot 1,7 miljard dollar, in tegenstelling tot 12 maanden geleden, toen de handel aantrok toen de centrale banken de rentetarieven verhoogden.

De inkomsten uit de handel in aandelen daalden jaar op jaar met 14 procent tot 2,5 miljard dollar. Debatten over het schuldenplafond in de VS zorgden in april en mei ook voor “onnodige” onzekerheid op de markten, vertelde Gorman aan analisten.

Rivaliserende Bank of America rapporteerde dinsdag een stijging van 7 procent in investeringskosten, terwijl de gecorrigeerde inkomsten uit verkoop en handel met 10 procent stegen ten opzichte van een jaar geleden.

READ  Vijf planeten staan ​​in een rij aan de nachtelijke hemel. Hier leest u hoe u de parade kunt bekijken

JPMorgan Chase rapporteerde vorige week een daling van 6 procent in de vergoedingen voor investeringsbankieren, terwijl Citigroup een daling van 31 procent in de vergoedingen meldde. De handelsopbrengsten van JP Morgan daalden met 10 procent en de handelsopbrengsten van Citi daalden met 13 procent.

Terwijl Goldman Sachs woensdag zijn resultaten rapporteert, gaan analisten een zwak kwartaal tegemoet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *