Het gedicht op woensdag. Tableau Vivant


Een concert van krekels
aangevoerd door een nachtegaal,
overstemd door een hevige bui

Lang kijk ik
naar het weerlichtende landschap
Het is nog vroeg
Ik ruik de aarde
in een overmaat aan maan

De nacht heerst,
een enkel schip
getuigt nog van leven

Verder gaat mijn blik
over de Mekong naar zee,
nauwelijks zichtbare kabbelingen
worden mijn wensen

De sterke stroming draagt me,
verdeelt me over de wateren,
voert me terug naar de schelp op het strand,
naar waar ik niets verover
en toch geen vreemdeling ben

In het eerste uur ontwaak ik
met de kustbewoners
Onbewogen blijf ik,
slechts betrapt op bloedsomloop

Tot de middag daalt
en handen zich in gebed hullen

Dan hoef ik niets meer uit te leggen
en gaat mijn zicht geruisloos over
in de mateloze vlakte

 

Meer van Stasio op Trefpunt: Economie

Foto Mekong: Tripadvisor.be


Stasio Komar
Over Stasio Komar 26 Artikelen
Stasio Komar, Breda, 1947, zoon van Poolse vader en Nederlandse moeder. Studeerde Frans in Parijs en Montpellier, werkte als vertaler, klusjesman en leraar. Later leidde hij een ontwerpstudio (mode en interieur) en was directeur van een stichting (ontwikkelingsprojecten) waarvoor hij vele malen afreisde naar Brazilië. Komar publiceerde zes dichtbundels, twee ervan, 'Mist' en 'Als bij een raam' zijn te bestellen bij www.kemhol.nl. Stasio speelde in diverse bands en schreef songs in vijf talen. Hij verbleef een jaar in Thailand en Japan, zijn gedichten op Trefpunt komen voort uit deze periode.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*