Het bovenaanzicht toont 5 planeten die op dinsdag samenkomen aan de nachtelijke hemel

Opmerking

Je hebt een hele hand vingers nodig om te tellen hoeveel planeten je op dinsdagavond kunt zien. Na zonsondergang krijgen sterrenkijkers de kans om Venus, Mars, Jupiter, Mercurius en Uranus een boog aan de avondhemel te zien vormen. En vergeet niet naar de maan te kijken!

“De hemelen zijn uitgelijnd”, zei Noah Petro, een wetenschapper met NASA’s Lunar Reconnaissance Orbiter-programma. “Als je een telescoop hebt, stof die dan af, of een verrekijker; Het is een geweldig excuus om naar buiten te gaan en de nachtelijke hemel te doorzoeken. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je deze nog steeds bekijken [planets].”

Kijkers van over de hele wereld zullen getuige kunnen zijn van het spektakel – zolang de heldere hemel en het zicht op de westelijke hemel dit toelaten. Een familieportretmoment wordt een planetaire uitlijning genoemd omdat meerdere planeten tegelijkertijd aan één kant van de zon samenkomen. In dit geval vormen de planeten een rechte lijn onder de Maan.

Jupiter zal helder zijn en Mercurius zal dicht bij de horizon hangen. Maar je kunt niet modieus te laat komen voor deze ontmoeting: Mercurius en Jupiter dalen 30 minuten na zonsondergang aan de horizon. Als je de planeten een voor een wilt zien verschijnen, moet je volgens Pedro gaan als de zon dicht bij de horizon staat.

De beste kijkervaring van de planetaire assemblage is dinsdagavond, maar als u de vertoning van vanavond mist, is er nog tijd om de show te zien. Deze week is er elke avond een Planet Party.

READ  Let dit weekend op een meteorenregen en maansverduistering

Vier van de vijf planeten zijn met het blote oog zichtbaar, maar om Uranus te zien heb je wat apparatuur nodig. Planetaire uitlijningen zijn niet ongebruikelijk, maar het is “absoluut significant” wanneer de meeste planeten met het blote oog zichtbaar zijn, zei Pedro.

Venus zal de show stelen met haar genialiteit nadat Jupiter en Mercurius een grootse exit hebben gemaakt. Uranus zal dicht bij Venus zijn, maar moeilijker te herkennen. Mars hangt hoog aan de hemel, onder de maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *