Ontdek Bangkok met Henry. Lhong

Henry Ontdekt Bangkok, Lhong, Chinezen

Als je naar Lhong wilt, is het het leukste om er met de boot naar toe te gaan. Dan stap je een beetje in de voetsporen van de Chinezen die ruim honderdvijftig jaar geleden hun geluk kwamen beproeven in Bangkok. Ongeveer 15% van de huidige Thai is van Chinese afkomst, dus velen zijn hier aan wal gestapt.

Lhong 1919, zoals het terrein nu heet, herinnert op een mooie manier aan die tijd. Het is geen museum of herdenkingsplaats, het is vooral een plek om eens rustig rond te schuifelen, jezelf (net als iedereen) meerdere keren op een foto te zetten, de kleine winkeltjes of restaurants te bezoeken.

Henry Ontdekt Bangkok, Lhong, Chinezen

De aandacht wordt getrokken door een altaar dat is opgedragen aan Mazu, de godin van de zeereizigers. Erg toepasselijk dus. Rondom het altaar, dat deels op de begane grond en deels op de eerste verdieping van de oude panden ligt, zijn ruimtes gerestaureerd die een indruk geven hoe Chinezen hier in die tijd woonden. Er staan oude meubels en je ziet er nog oude muurschilderingen.

Lhong 1919 is met veel liefde en zorg gerestaureerd door een van de oudste Thais-Chinese families in het land. Wat bewaard kon worden is nog te zien, aangevuld met mooie muurschilderingen van hedendaagse kunstenaars.

 

Meer weten over Henry? Bezoek zijn Facebook

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw, Logopic

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry