Ontdek Bangkok met Henry: Jim Thompson House

Henry Ontdekt Bangkok, Jim Thompson House

Het Jim Thompson House heeft iets melancholisch. Het is een prachtig samengesteld huis van kleinere klassieke teakhouten huisjes uit verschillende streken van Thailand. Het staat vol met kunstobjecten en heeft een bloemrijke tuin met vijvers.

Henry Ontdekt Bangkok, Jim Thompson House

Het terras voor het ruime leefgedeelte ligt aan de khlong, handig voor gasten die met de boot komen. Elke keer als ik er kom fantaseer ik dat ik er prima zou kunnen wonen. Zonder al die bezoekers natuurlijk, en zonder de hoge gebouwen die er omheen staan, en ook zonder de herrie van de boten over die khlong (en de stank van het water).

Henry Ontdekt Bangkok, Jim Thompson House

Toch is het leuk dat ik nooit aan die fantasie van daar wonen ontkom. Waarschijnlijk komt het door de prettige, rustige sfeer. Jin Thompson had het goed voor elkaar. Hij kwam na WOII naar Thailand, hij was oud-spion in het leger, ondernemer en architect. Hij is er mede verantwoordelijk voor dat de traditionele zijdehandel internationaal succes kreeg.

Zijn tijd ver vooruit liet hij vrouwen thuis zijde weven, zodat ze ook het huishouden konden runnen. Dat we nu nog van zijn huis kunnen genieten, is eigenlijk omdat Thompson in 1967 spoorloos verdween op een vakantie in Maleisië. Er werd niets meer van hem vernomen, van zijn lichaam werd geen spoor teruggevonden. Zijn familie besloot van zijn huis een museum te maken.

Henry Ontdekt Bangkok, Jim Thompson House

Je ziet het dus min of meer zoals hij het heeft achtergelaten; je kunt het huis bezoeken, er wordt zijde geweven, je kunt er goed eten, er is een kleine expositieruimte en er is Thaise dans te zien.

Meer over Henry Ontdekt Bangkok op deze Facebookpagina
Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry