Ontdek Bangkok met Henry. Fort

Het is bijna niet meer te zien, maar het oudste stadsdeel van Bangkok, of eigenlijk Krungthep, werd beschermd door een stadsmuur, een slotgracht en de rivier de Chao Phraya. Op veertien strategische punten stonden forten. Toen in 1782 aan de bouw van de nieuwe hoofdstad Krungthep werd begonnen, waren de Thai nog altijd op hun hoede voor de Birmezen, die niet zo lang daarvoor Ayutthaya hadden vernietigd.

Henry Ontdekt Bangkok, Fort

Twee van die forten bestaan nog. Phra Sumen fort staat aan de rivier, net achter Khao San Road. Het fort is inmiddels een paar keer gerestaureerd en straalt het mooist als ‘s-avonds de zon erop staat. Er staan nog een paar kanonnen en er ligt een parkje omheen.

Niet zo ver daar vandaan vind je het Mahakan fort, met muren van bijna drie meter dik. Het staat min of meer naast de boulevard Ratchadamnoen Klang. Bangkoks enige boulevard werd naar voorbeeld van de Champs Elysees in Parijs gebouwd. Koning Rama V werd op het idee gebracht toen hij Europa bezocht. Als je bij het Mahakan fort rondloopt zie je de buitenste slotgracht en nog een laatste restant van de oude stadsmuur.

Henry Ontdekt Bangkok, Fort, Golden Mount

Tot voor kort was er tussen de stadsmuur en de gracht nog een oud stadswijkje, maar de bewoners moesten, ondanks veel protest, plaatsmaken voor (ook hier) een parkje. Beide forten zijn altijd dicht, maar met een beetje fantasie kun je je nog wel voorstellen hoe ze ooit in volle glorie dienden om de ambitieuze nieuwe stad te beschermen.

 

Meer weten over Henry? Bezoek deze Facebook-pagina

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw, Logopic

 

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry