Helikoptercrash Fort Campbell: 2 Black Hawk-helikopters storten neer tijdens een trainingsmissie in Kentucky, waarbij 9 soldaten om het leven komen, zegt het leger.

(CNN) Negen Amerikaanse militairen kwamen om het leven toen twee helikopters van de 101st Airborne Division laat op woensdag neerstortten in het zuidwesten van Kentucky, zeiden functionarissen. Er waren geen overlevenden.

Ambtenaren in het nabijgelegen Fort Campbell zeiden dat twee HH-60 Black Hawk-helikopters rond 22.00 uur neerstortten in Drick County, nabij de grens met Tennessee. gezegd Donderdag vroeg. De site zei in een verklaring dat ze bezig waren met routinetraining toen het incident plaatsvond Facebook.

De helikopters zijn medische evacuatievliegtuigen en de crash zou hebben plaatsgevonden terwijl ze vlogen, niet tijdens een medische evacuatieoefening, brigadegeneraal. Dat zei generaal John Lupas, plaatsvervangend commandant van de 101st Airborne Division tijdens een persconferentie op donderdagochtend in Fort Campbell.

Hij zei dat er geen extra slachtoffers of gewonden waren toen het vliegtuig neerstortte in een open veld tegenover de woonwijk.

De namen van de doden worden pas vrijgegeven als hun families op de hoogte zijn gebracht, zei Lupas.

“We gaan doen wat we altijd doen”, zei de gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, tijdens een persconferentie, waarin hij de families van gesneuvelde soldaten bedankte. “We slaan onze armen om deze families heen en we zullen bij hen zijn, niet slechts dagen, maar weken, maanden en jaren.”

Een onderzoeksteam van het leger uit Fort Rucker, Alabama, zal naar de crashlocatie gaan om de oorzaak te onderzoeken, zei Lupas.

Een ongeval gebeurt binnen twee maanden Twee Tennessee National Guardsmen werden gedood Hun UH-60 Black Hawk stortte neer tijdens een trainingsvlucht in Alabama.

In totaal zijn er sinds het fiscale jaar 2018 gemiddeld vijf doden per jaar gevallen bij luchtvaartongevallen tijdens de dienst. Gevechtsgereedheidscentrum van het Amerikaanse leger.

READ  Wimbledon heft schorsing op voor spelers uit Rusland en Wit-Rusland

“Dit is een zware dag voor het leger”, zei legersecretaris Christine Wormuth donderdag terwijl ze het ongeval besprak tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor strijdkrachten. “Bedankt voor uw opmerkingen en gedachten en gebeden voor de families van onze gevallen soldaten. Onze harten gaan naar hen uit.”

“Ik ben er kapot van om te horen van de militaire helikoptercrash in Kentucky waarbij onze dappere 101st Airborne betrokken was”, zei senaatsleider Mitch McConnell uit Kentucky in een verklaring. Twitteren. “Mijn team staat in contact met het leger en functionarissen op de grond. Bid alstublieft voor onze militairen en hun families terwijl we meer te weten komen.”

Nikki Robertson en Mitch McCluskey van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *