Haute cuisine: Thais ziekenhuis rolt een met cannabis gevuld menu uit.


Een Thais ziekenhuis restaurant heeft een op wiet geïnspireerd menu uitgerold. Nieuwsgierige klanten komen er op af om het euforie-opwekkende aanbod te proeven. Het menu is gevarieerd: pittige ‘vrolijke’ salades of soepen bestrooid met cannabis scheuten en gefrituurde marihuana bladeren.

Sinds Thailand als eerste Zuidoost-Aziatische land in 2018 medicinale marihuana legaliseerde, heeft het sterk ingezet op de winning, destillatie en marketing van cannabisolie, om zodoende ook te profiteren van deze miljardenindustrie.

ziekenhuis

Vorige maand werd de plant zelf eindelijk verwijderd van de lijst van verboden verdovende middelen van het koninkrijk. Dit betekent dat erkende aanbieders, waaronder dit Thaise ziekenhuis, nu plantdelen zoals bladeren, stengels en wortels in voedsel kunnen gebruiken.

Het weer mogen gebruiken van de cannabis plant markeert een terugkeer naar het culinaire verleden van Thailand, aldus dokter Pakakrong Kwankhao, hoofd van het Centrum voor op feiten gebaseerde Thaise Traditionele en Kruiden gezondheidszorg in het Chao Phya Abhaibhubejhr Hospital. “Het is deel van onze cultuur om cannabisbladeren in het eten te stoppen. In het verleden, voordat cannabis verboden werd, gebruikten we kleine hoeveelheden als smaakmaker en ook als kruidengeneesmiddel.”

ziekenhuis
Dr. Pakakrong Kwankhao

Vorige week introduceerde het wellnesscentrum van dit Thaise het ziekenhuis in zijn restaurant een nieuw Thaise menu met een ander soort ‘kick’.
In de keuken van het restaurant maakt een kok een beslag voor marihuanabladeren en frituurt ze tot ze goudbruin en knapperig zijn, terwijl een ander ze fijn hakt, in een wok roerbakt, en met chili bestrooit.

In de verse bladeren zit slechts een zeer kleine hoeveelheden THC, maar om overconsumptie te voorkomen, heeft het restaurant een maximum van vijf bladeren per klant ingesteld, zei Pakakrong. “Als mensen een lage tolerantie hebben, kunnen ze gerechten kiezen met slechts een half blad”. Ook waarschuwde ze dat zwangere vrouwen of mensen met bepaalde gezondheidsproblemen dit met wiet aangemaakte menu beter kunnen vermijden.

Maar voor de geïnteresseerde fijnproevers: “Uit recent onderzoek is gebleken dat deze kleine hoeveelheid de stemming, focus en creativiteit kunnen verbeteren”, aldus de dokter. Ze voegt eraan toe dat dit Thaise ziekenhuis  zijn nieuw menu verder uit te breiden met westerse gerechten.

Voorlopig trekt het veel mensen tijdens de lunch. De klanten maken veel selfies en gaan daarbij steeds vrolijker kijken.
Klant Thierry Martino, een Franse ontwerper van sierraden meldt: “Lachen we om wat we hebben gegeten? Mogelijk, maar toch niet alleen maar daarom. Het cannabis blad geeft een bijzondere bitterheid aan het gerecht, de maaltijd was uitstekend”.

Arsala Chaocharoen zegt dat ze nu op dezelfde manier eet als de Thais in haar grootmoederstijd.  “Ze hebben cannabisbladeren in mijn noedelsoep gedaan en dat is zoals de soep traditioneel gemaakt werd”, lacht deze 32-jarige apotheker alvorens te beginnen aan haar ‘vreugdevolle pittige salade’. Een gerecht van cannabis bladeren gefrituurd in een maisbloem beslag, geserveerd met chilisaus.

Ook op Trefpunt Azië: Thaise cannabis in jouw achtertuintje…


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 722 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*