Harry en Meghan ‘bijna ramp’ bij achtervolging paparazzi in New York

LONDEN, 17 mei (Reuters) – De Britse prins Harry, zijn vrouw Meghan en zijn moeder waren betrokken bij een “catastrofale” achtervolging met persfotografen tijdens het bijwonen van een prijsuitreiking in New York, zei Harry’s woordvoerder woensdag.

Het incident betrof een “ring van hyperagressieve paparazzi”, een half dozijn auto’s met getinte ruiten, die gevaarlijk reden en de levens van het paar en Doria Ragland in gevaar brachten.

“Deze meedogenloze achtervolging, die meer dan twee uur duurde, leidde tot meerdere aanrijdingen waarbij andere bestuurders, voetgangers en twee politieagenten van de NYPD (New York Police Department) op de weg betrokken waren”, zei de woordvoerder in een verklaring.

Het echtpaar – de hertog en hertogin van Sussex – was geschokt door het incident, maar verder ongedeerd.

De politie van New York zei dat het een particulier beveiligingsteam heeft bijgestaan ​​om hen te beschermen.

“Talloze fotografen daagden hun vervoer uit. De hertog en hertogin van Sussex waren op doel en er werden geen aanrijdingen, dagvaardingen, verwondingen of arrestaties gemeld”, zei een woordvoerder van de NYPD.

De Washington Post citeerde taxichauffeur Suksharn Singh die zei dat hij de groep en een bewaker ongeveer 10 minuten rondreed voordat hij terugkeerde naar het politiebureau om hen op te halen op verzoek van de bewaker.

READ  Grizzlies' Dillon Brooks zal niet worden geschorst voor het raken van Lakers' LeBron James in de lies in Game 3, zeggen rapporten

“Ik denk niet dat ik het een achtervolging zou noemen”, zei Singh, terwijl twee voertuigen hen volgden en naast de auto stopten om foto’s te maken en te filmen.

“Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik in gevaar was. Het was niet zoals een achtervolging in een film. Ze (het paar) waren kalm en zagen er bang uit, maar het is New York – het is veilig.”

Foto’s op sociale media toonden Harry, Meghan en zijn moeder achterin een taxi in New York, wat volgens hun woordvoerder “een glimp was van de beveiliging en het bedrog dat nodig is om een ​​einde te maken aan intimidatie”.

Nadat ze hun auto uit de Ziegfeld Ballroom in het centrum van Manhattan hadden gevolgd, meldden de media dat het stel overstapte op een taxi om te proberen fotografen uit te zwaaien.

“Zeer opdringerig”

Hij kreeg de schuld van de dood van zijn moeder, prinses Diana, die omkwam bij een limousine-ongeluk in 1997 terwijl ze wegreed van het achtervolgen van paparazzi in Parijs.

Een woordvoerster van het paar zei dat de achtervolging van dinsdag gevaarlijk was en dat paparazzi op trottoirs reden, door rood licht reden en foto’s maakten.

De woordvoerder laat weten dat betrokkenen meerdere keren zijn aangesproken door politieagenten.

De burgemeester van New York, Eric Adams, zei dat hij een verklaring had ontvangen dat twee NYPD-agenten mogelijk gewond zijn geraakt bij het incident.

“Ik denk niet dat er velen van ons zijn die zich niet herinneren hoe haar moeder stierf en hoe ze stierf”, zei Adams tegen verslaggevers. “Een onschuldige omstander verliezen tijdens een achtervolging als deze is vreselijk en ook hen is iets overkomen.”

READ  Coachella's headline-show op vrijdagavond eindigt op een slechte noot

Hij zei dat hij later een diepgaande uitleg zou hebben, maar vond het moeilijk te geloven dat er een achtervolging van twee uur op hoge snelheid zou zijn geweest.

“Als het 10 minuten duurt, is een achtervolging van 10 minuten in New York City erg gevaarlijk”, zei Adams.

De Miss Foundation for Women, organisator van de prijsuitreiking ter ere van het werk van Meghan, gaf niet meteen commentaar. Ook Buckingham Palace had geen commentaar.

Het echtpaar, dat met hun twee jonge kinderen in Californië woont, verbleef in een privéwoning, maar besloot niet terug te keren omdat ze de veiligheid van hun gastheer niet in gevaar wilden brengen, zei hun woordvoerder.

Harry verborg nooit zijn afkeer van de pers, gevoed door de behandeling van zijn moeder en vooral door zijn eigen ervaringen toen hij jonger was.

In haar memoires ‘Spare’, de Netflix-docuserie en televisie-interviews van het stel, heeft ze de inbreuk op de privacy van haar en haar familie door Britse tabloidkranten veroordeeld – een van de belangrijkste redenen die zij en Meghan gaven voor het terugtreden uit hun koninklijke rollen in 2020. . Naar Amerika.

De prins is momenteel betrokken bij verschillende rechtszaken in Londen, waar hij kranten beschuldigt van het gebruik van illegale methoden om hem en zijn familie aan te vallen. Een uitgever bood vorige week zijn excuses aan voor het illegaal zoeken naar informatie over hem in 2004, hoewel de kranten al zijn beschuldigingen ontkenden.

Hij probeert het besluit van de Britse regering om hem tijdens zijn verblijf in Groot-Brittannië van speciale politiebescherming te ontdoen, ongedaan te maken.

READ  Cycloon Freddy: Wind en regen in Mozambique terwijl de storm nadert

Rapportage door Mike Holden, Schrijven door William James

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *