Half Thai en half Farang

Berthy Jenner, Half Thai, Gemengd bloed
Foto ©Berthy Jenner

Thais zijn gek op kinderen, dat valt op. Op alle kinderen wel te verstaan, maar speciaal op kinderen met een Thaise moeder en een Farang (blanke) vader. De Thais vinden deze kinderen er vaak extra leuk uitzien.

Onze dochter Robin speelt met een meisje van 9 jaar uit de straat achter ons huis. Het zijn echt vriendinnen. Om 18 uur, als de zon onder is, komen veel kinderen buiten spelen. Ook ouders en ouderen komen er bij staan. Dorpsvermaak. De ouderen praten onder meer over onze dochter Robin, dat ze zo leuk, blank en mooi is en dat komt volgens hen, omdat ze half Thai is. Het buurmeisje van 9 jaar, met een zeer donkere huid, hoort dat ook en een avond later, als weer iedereen paraat is in het dorp, zegt het meisje: Ik ben ook half Thai, zegt mijn moeder. Ooh ja? vraagt iemand lachend. Ja zegt het meisje, half Thai en half Myanmar, waarna het lachen uitbarst.

`

Dit bericht heeft eerder gestaan op www.sifaa.nl 

Berthy Jenner
Over Berthy Jenner 41 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl

3 Comments

  1. ลูกครึ่ง loe:k khrung (twee dalende tonen) heet dat in het Thais, kind-half. Een ‘half kind’. ไอ้ฝรั่งน้อย ai farang noi (dalende, lage, lage, hoge toon), ‘die verdomde kleine farang’ zeiden ze ook wel over mijn zoon, maar dat was humor met een glimlach. Op zijn lagere school riepen ze vaak ‘farang, farang’ naar hem. Mijn zoon studeert nu weer in Thailand.

  2. Halfbloed, dubbelbloed, gemengdbloed of gevarieerdbloed? ‘Half’ suggereert toch dat je niet voor 100% meetelt.

    In de uitzending van Tokidoki vorige week had een Japans-Nederlands stel het over hun dochter, moeder maakt zich zorgen: hoe gaat het straks op school? Vervolgens vertelde ze hoe haar dochter op 3 jarige leeftijd vroeg waarom mensen foto’s van haar maken en haar halfje noemen ‘waarom doe ze dat? ik ben toch gewoon normaal?’ zei de dochterlief.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*