‘Hair’, ‘Everwood’-acteur Treat Williams sterft bij motorongeluk in Vermont

Acteur Treat Williams, die tijdens zijn bijna 50-jarige carrière in de tv-serie “Everwood” en de film “Hair” speelde, is overleden bij een motorongeluk in Vermont.

DORSET, Vt. — Acteur Treat Williams, wiens bijna 50-jarige carrière de tv-serie “Everwood” en de film “Hair” omvatte, stierf maandag bij een motorongeluk in Vermont, zei de staatspolitie. Hij is 71 jaar oud.

Volgens een rapport van de staatspolitie van Vermont sloeg een Honda-SUV kort voor 17.00 uur linksaf een parkeerplaats op toen hij de motorfiets van Williams in Dorset raakte.

Williams werd bij een onvermijdelijke aanrijding van de motorfiets geslingerd. Hij liep ernstige verwondingen op en werd overgevlogen naar het Albany Medical Center in Albany, New York, waar hij dood werd verklaard”, aldus de verklaring.

Williams droeg een helm, aldus de politie.

De bestuurder van de SUV raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij gaf de afslag aan en werd niet meteen aangehouden, aldus de politie, hoewel het onderzoek naar het ongeval nog doorgaat.

Williams, wiens volledige naam Richard Treat Williams is, woonde in Manchester Centre in het zuiden van Vermont, aldus de politie.

Ook zijn zaakwaarnemer Barry McPherson bevestigde het overlijden van de acteur.

“Ik ben er kapot van. Hij is een erg aardige jongen. Hij is erg getalenteerd”, vertelde McPherson aan het tijdschrift People.

“Hij was de acteur van een acteur,” zei McPherson. “Filmmakers hielden van hem. Sinds eind jaren zeventig was hij het hart van Hollywood.

READ  Aandelen dalen terwijl Chinese cijfers de vrees voor economische vertraging aanwakkeren

Williams, geboren in Connecticut, maakte zijn filmdebuut als politieagent in de film “Deadly Hero” uit 1975 en speelde vervolgens in meer dan 120 televisie- en filmrollen, waaronder “The Eagle Has Landed”, “Prince of the. City”. en “Er was eens in Amerika.”

Hij werd genomineerd voor een Golden Globe Award voor zijn vertolking van hippieleider George Berger in de hitmusical ‘Hair’ uit 1979.

Hij verscheen in tientallen tv-shows, maar is vooral bekend door het spelen van Dr. Andrew Brown, een weduwe hersenchirurg uit Manhattan, op “Everwood” van 2002 tot 2006.

Williams had een terugkerende rol als Lenny Rose in de tv-show ‘Blue Bloods’.

Williams’ podiumoptredens omvatten Broadway-shows, waaronder ‘Grease’ en ‘Pirates of Penzance’.

Collega’s en vrienden prezen Williams als aardig, genereus en creatief.

“Treet Williams was een gepassioneerde, avontuurlijke, creatieve man”, tweette acteur Wendell Pierce. “In korte tijd raakte hij al snel bevriend met me en zijn avontuurlijke geest werkte aanstekelijk. We werkten maar aan één film samen, maar hadden in de loop der jaren af ​​en toe contact. Vriendelijk en vrijgevig met advies en steun. Afzetterij.”

Schrijver, regisseur en producer Justin Williams tweette dat Williams “de beste” was. Acteur James Woods zei: “Ik hield zoveel van hem en ik ben zo verdrietig dat hij er niet meer is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *