Haagse Hooligangs: Onze Majesteits Ambassade naar achterbuurt Bangkok


Da Nonsense Times, Logo revisie

Drs. Onno Peilbaar,  onze wakkere verslaggevert Neerlands Vlagvertoon in den Buitenlandse, werd getipt over een sluikcampagne van doorgaans zeer gezagsgetrouwe Nederlanders tegen het verplaatsen van de Nederlandse ambassade van het huidige landgoed naar een door die campagnevoerders nog geheim gehouden bestemming. De actievoerders opereren met de leus ”Nederlandse ambassade moet blijven waar het is”.

Geschrokken door dit dramatische nieuws belde Peilbaar meteen met zijn deep throat bij het ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag, mevrouw Sijtje Sprijtstand, ook belast met Supervisie Rijksbezit Buitenland.

Peilbaar: Sijtje, kletsen deze campagnevoerders uit hun nek?

SS: Nee, Onno. Wij zijn hier op de Haagse Apenrots (diplomaten bijnaam min. BZ; drs. OP) woedend over het prematuur uitlekken van ons voornemen. Wij zoeken nu uit of ons vermoeden dat dit lek zich in de hoogste regionen ter ambassade bevindt juist is. Mocht dit zo….

Peilbaar: Jajajajaja. Maar de campagnisten hebben dus gelijk. Waarom en waarheen is mijn vraag.

SS: Motief  1 is kostenbesparing. In onze samenleving met veel nieuwe Nederlanders wordt niet meer gepikt dat belastinggeld wordt verspild aan achterhaald elitair gedoe. De voorgenomen sluiting van dit complex is tevens een logisch vervolg op de inkrimping van de dienstverlening aan Nederlandse en Thaise burgers en uitbesteding van services aan externe bureaus. Dat laatste kost ook geld. De heren en dames zitten nu in hun riante territorium tussen Ton Son en Wireless in een veuls te ruime jas….

Peilbaar: Alles goed en wel. Maar waar vind je in Bangkok dan een passende pantalon?

SS: Lieve Onno, jij krijgt de primeur. De ambassade wordt gevestigd  in een van de sois van Khlong Toei. Het soi-nummertje heb ik even niet onder handbereik, maar ik kan je verzekeren dat het een totaal eigentijdse locatie is. Ik geef je een paar karakteristieken: onder de rook van een ya ba laboratorium. Plenty kuitenbijtende zwerfhonden in de omgeving. Eveneens bataljons verlopen lady boys, schunnigheden sissend op gehoorafstand. Het gebouw wordt om niet uit de toon te vallen aam de buitenkant opgetuigd met door houtworm aangetaste nepbalken en niet van echt te onderscheiden golfplaten op het dak. Maar binnen het stenen geraamte wel airco natuurlijk. En hier en daar een snufje marmer. Komt er picootje bellootje uit te zien.

DNT, Nieuwe ambassade, actie
VIP-entree bij Royal Dutch Garden gemarkeerd met boom

Peilbaar: Wááát??? Zijn jullie wááááánzinnig geworden?

SS: Mag ik je even herinneren aan de introductie van het ‘participatie’-begrip door ZKHWA? Wij hebben Zijn Wijze Woorden geëvalueerd, gerevalueerd en logistiek intrinsiek geïmplementeerd met toepasbare elementen van ons buitengemeen succesvolle Spreidingsbeleid Rijksdiensten. Onze nieuwe ambassade gaat dus voor all out participation met de Thaise maatschappij. Dat wordt een groot succes. Kijk maar eens naar vroegere losers area’s in Nederland, zoals Oost-Groningen, Noord-Overijssel en Zuid-Limburg. Die liggen er thans keurig aangeharkt en volledig geïntegreerd welvarend bij. Meneer Wilders is ons dagelijks dankbaar voor de golf van nieuwe provinciaaltjes die dit heeft opgeleverd, hi, hi, da’s een goeie, die blijft tussen ons. Serieus: ik voorspel je, binnen tien jaar zitten alle Europese ambassades rond Khlong Toei. Dankzij onze voorhoederol wordt Participerende Representatie op de wereldkaart gezet.

Peilbaar: totale idiotie dit. Denk alleen is aan de veiligheid van personeel en bezoekers. En de kosten!

DNT, nieuwe ambassade, actie
Emergency exit nieuwe ambassade. Tekst blauw bord: Geheime bestemming. Geen toegang voor onbevoegden. Art 264 lid b. WvS.

SS: Voor de veiligheid vertrouwen wij geheel op de garanties en de efficiënte, niets en niemand ontziende  security verleend door de competente organen van de huidige premier.  Wij hebben daar het volste vertrouwen in. Kosten? Alles wordt op één onnozel Bahtje na budget-neutraal verhapstukt. Dankzij onze uitstekende relaties met de autoriteiten wordt het huidige vaderlandse gebied tussen Ton Son en Wireless voor 1 baht geschonken aan de Thaise staat. In ruil krijgen wij voor twee bahtjes een pikant plekje aan de Khlong.

Bovendien laten we geen woestenij achter, maar een heus stadsvernieuwingsproject. Uit dankbaarheid voor jarenlange exclusieve en prioritaire dienstverlening realiseert het Nederlandse bedrijfsleven onder auspiciën van het lokale Optrekje van Koopmanschap op het oude terrein een stadswijk voor 800.000 landloze boeren en buitenlui. Thaise uiteraard. Die zijn dan meteen van de straat. Het hele gebied wordt volgepompt met zgn. Thaksin-woningen, die we natuurlijk anders gaan noemen. Maar woningwetwoning kan een Thai niet over de tong krijgen. Dit, lieve Onno, is een Orange Carpet Pilot Project waarmee we de wereld opnieuw laten zien waartoe wij innovatieve Nederlanders in staat zijn.

DNT. ambassade, Klong
Veuls te Royale Groene Jas wordt Model Stadswijk voor Kansarme Thai

Peilbaar: Haagse Hooligangs, dat zijn jullie. Geen flauw benul van grandeur, klasse, representatie en historie. Ik hoop dat harde actie ter behoud van Zijne Koninklijke Majesteits Diplomatieke Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden aan Soi Ton Son deze ramp zal verhoeden.

SS: Ach Onno, ze maken geen schijn van kans.  Ons OCPP is geëntameerd en enthousiast omarmd door Bertje (bureaucratisch koosnaampje voor Z.E. mijnheer de bewindsman Bert Koenders; drs. O.P.) en Mark heeft al laten weten net alles akkoord te gaan, zolang er geen Turk bij betrokken wordt. En harde actie? Laat die schellen van je ogen vallen man. Dit gezelschap bejaarde nostalgische Hollandse Heren eet met plezier uit Kareltjes hand. Z.E. hoeft maar Wilhelmus te piepen en ze strammen in de houding. ’t Zal even zoeken voor ze worden straks, maar ze vinden echt hun weg wel langs de Khlong.

Peilbaar: Ik dank je niet voor dit gesprek.

 

 

 

 

 


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

  1. Een komende of misschien al actuele werkelijkheid in haarfijne satire beschreven heer Peilbaar. Wie de schoen past trekke hem aan. Maar de betrokken dames en heren hebben waarschijnlijk veel te kleine voetjes om de grote implicaties van een dergelijk betoog aan te trekken.

  2. Ik heb van mijn persoonlijke ‘deep throat’ vernomen dat de openingstijden verplaatst gaan worden naar de nachtelijke uren om zodoende te besparen op electriciteitskosten (geen airco nodig) en tevens de bezoeker te tracteren op een heuse ‘Klong Toey by night’ ervaring…Wederom een win-win besluit.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.